به گزارش CNN فارسی، مسعود میرکاظمی، رئیس سازمان برنامه و بودجه ایران از طرحی برای توزیع نان با کارت مخصوص خبر داد.
میرکاظمی سهشنبه ۲۱ دی در حاشیه نشست کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ گفت در لایحه بودجه سال آینده ارز ترجیحی وجود ندارد. حذف ارز ترجیحی گران شدن کالاهای اساسی از جمله آرد و گندم را بههمراه خواهد داشت.
طرح توزیع نان کارتی برای جبران این گرانی مطرح شده است. بر پایه گفتههای رئیس سازمان برنامه و بودجه در چارچوب این طرح در شرایطی که قیمت نان افزایش یابد مردم این کالا را به قیمت قبل میخرند و مابهالتفاوت را دولت به نانوا پرداخت میکند.
میرکاظمی گفته که “اقدامات کارشناسی” در ارتباط با این طرح و تلاش برای فراهم آوردن زیرساختهای لازم برای اجرای آن در بانک مرکزی و وزارت اقتصاد در دست انجام هستند. او در عین حال تاکید کرد فعلا بیشتر بحث درباره حذف ارز نهادههای دامی است و دارو و نان در مرحله بعدی قرار دارند.
سخنگوی دولت ابراهیم رئیسی اوایل دیماه گفته بود که “دولت مصمم به حمایت یارانهای در حوزههای اساسی همانند گندم و دارو است” و “هیچ برنامه کوتاه مدتی در خصوص حذف ارز ترجیحی گندم و دارو ندارد.” همزمان، معاون سازمان برنامه و بودجه نیز با تاکید بر اینکه «یارانه دارو و گندم حذف نشده» از مردم خواسته بود نگران نباشند.
بسیاری از کارشناسان و مسئولان نسبت به پیامدهای حذف ارز ترجیحی بویژه افزایش تورم و گرانی و همچنین ناتوانی بیماران در تامین هزینههای دارو هشدار دادهاند.
مجتبی توانگر، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اواخر آبان با اشاره به «تورم ۵۰ درصدی به روایت مرکز آمار و حدود ۶۰ درصد به روایت بانک مرکزی» ابراز اطمینان کرده بود که «حذف ارز ۴۲۰۰ هم حتما موجب افزایش قیمتها خواهد شد».