به گزارش CNN فارسی ، ۲۴.۸ درصد ذخایر متعلق به مصرف کنندگانی از جمله ونزوئلا، ۲۱.۱ درصد ذخایر متعلق به عربستان، ۱۷ درصد ذخایر متعلق به ایران، ۱۱.۸ درصد ذخایر متعلق به عراق، ۸.۲۷ درصد متعلق به کویت، ۷.۹۷ درصد متعلق به امارات، ۳.۹۴ درصد متعلق به لیبی، ۳ درصد متعلق به نیجریه، ۱ درصد متعلق به الجزایر، ۰.۶۳ درصد ذخایر متعلق به آنگولا، ۰.۲۳ درصد متعلق به کنگو،۰.۱۶ درصد متعلق به گابن،۰.۱ درصد متعلق به گینه مجموع ذخایر نفتی اوپک معادل ۷۹ درصد کل ذخایر جهان است.
بزرگترین مصرف کنندگان نفت جهان به ترتیب آمریکا با روزانه ۲۰٫۴۸ میلیون بشکه در روز، چین با ۱۳٫۰۷ میلیون بشکه در روز، هند با ۴٫۸۴ میلیون بشکه در روز، ژاپن با ۳٫۶۹ میلیون بشکه در روز، روسیه با ۳٫۶۰ میلیون بشکه در روز، برزیل با ۳٫۲۳ میلیون بشکه در روز،عربستان با ۳٫۱۹ میلیون بشکه در روز، کره جنوبی با ۲٫۶۰ میلیون بشکه در روز، کانادا با ۲٫۵۳ میلیون بشکه در روز و آلمان با ۲٫۳۸ میلیون بشکه در روز هستند.
بنا به این گزارش میزان تولید روزانه نفت عربستان سعودی نیز سال گذشته به طور متوسط با کاهش ۳٫۵ درصدی به ۱۱٫۵۴ میلیون بشکه نفت افت کرد. عربستان سعودی همچنان در جایگاه دوم فهرست کشورهای عمده تولید کننده نفت در جهان قرار گرفته است.
روسیه در این بازه زمانی میزان تولید روزانه نفت خود را با افزایش ۰٫۹ درصدی به ۱۱٫۵۴ میلیون بشکه نفت افزایش داده و پس از عربستان سعودی در رده سوم این فهرست جای گرفت.
سهم عربستان سعودی و روسیه در تولید جهانی نفت به ترتیب ۱۲٫۴ و ۱۲٫۱ درصد بوده است.
میزان تولید جهانی نفت در ۲۰۱۸ نیز نسبت به سال قبل از آن با ۰٫۱ درصد کاهش روزانه به طور متوسط به ۹۵٫۱۹۲ میلیون بشکه نفت رسید.
بر این اساس میزان مصرف نفت جهانی نیز در سال ۲۰۱۹ نسبت به یک سال گذشته آن با کاهش ۰٫۹ درصدی به ۹۸٫۲۷۲ میلیون بشکه افت کرده است.
در این زمینه آمریکا با مصرف روزانه ۱۹٫۴ میلیون بشکه نفت به تنهایی ۱۹٫۷ درصد از مصرف جهانی این سوخت را به خود اختصاص داده و در این زمینه در صدر کشورها قرار گرفت.
پس از آمریکا چین نیز با مصرف روزانه ۱۴٫۰۵۶ میلیون بشکه نفت در جایگاه دوم و هند نیز با ۵٫۲۷۱ میلیون بشکه نفت در جایگاه سوم قرار گرفت.
میزان مصرف نفت چین و هند در سال ۲۰۱۹ نسبت به سال ۲۰۱۸ به ترتیب ۵٫۱ درصد و ۳٫۱ درصد افزایش داشته است.
سهم چین از کل مصرف جهانی نفت ۱۴٫۳ درصد و هند نیز ۵٫۴ درصد اعلام شده است.