به گزارش CNN فارسی، شماری از مقامات آمریکایی به شواهدی دست یافتهاند که نشان میدهد، روسیه درحال برنامهریزی برای تصرف کییف، پایتخت اوکراین و سرنگونی دولت این کشور است.
منابع آمریکایی در این زمینه خبر دادند، اعزام نیروهای روسیه از شرق این کشور به بلاروس، در کنار حملات سایبری که هفته گذشته اوکراین را مورد هدف قرار داد، میتواند زنگ خطری برای واشینگتن باشد.
برخی دیگر بر این باورند که روسیه احتمالا عملیات خود را محدود به شرق اوکراین خواهد کرد. بر این اساس روسیه بهدنبال این است امنیت پل زمینی خود به شبهجزیره کریمه را تأمین کند. مسکو در سال ۲۰۱۴ این شبهجزیره را خاکی از کشور خود اعلام کرد.
با این وجود مقامات آمریکایی هنوز درک روشنی از تصمیم ولادیمر پوتین، رئیسجمهوری روسیه در این زمینه ندارند. بر اساس گزارش سیانان، واشینگتن هنوز نتوانسته تصمیم پوتین درباره اوکراین را پیشبینی کند.
یک مقام اوکراینی نیز در این زمینه گفت، مقامات اوکراینی هنوز درباره تصمیم پوتین بیاطلاع هستند. به گفته او، مذاکرات اروپا نیز هیچ تأثیر ملموسی بر این بحران نداشته است.
همزمان نیروهای روسیه بیش از پیش در امتداد مرزهای اوکراین و بلاروس مستقر شدند.
یک مقام مربوط با اشاره به شمار زیاد سربازان روسی در امتداد این مرزها گفت: «این عملکرد روسیه از وخامت تنشها نمیکاهد. روسیه همچنان نیروهای خود را در امتداد این مرزها مستقر میکند اما با این وجود شمار آنها برای آغاز و ادامه یک هجوم گسترده کافی نیست.»
این مقام در ادامه افزود، مقامات دفاعی اوکراین به صورت روزانه با همتایان آمریکایی خود در پنتاگون در تماس هستند و گزینههای احتمالی روسیه در این بحران را بررسی کرده و برای آن آمادگی میگیرند.
او تصریح کرد: «برای هر سناریویی، پاسخی آماده کردهایم. اگر اتفاقی بیفتند، میجنگیم. مردم ما برای جنگیدن آماده هستند. اگر روسیه وارد کشور شد، از هرپنجرهای به سوی سربازان روس گلوله شلیک میشود.»
مسکو از سوی دیگر، جنگندههای بیشتری را در نزدیکی مرزها مستقر کرده است. این امر نگرانی درخصوص وقوع حمله هوایی گسترده در جنگ احتمالی آینده را بیشتر کرده است.
منابع آمریکایی همچنین فاش کردند که دولت جو بایدن در حال بررسی گزینههای دیگر از جمله ارائه تسلیحات بیشتر به اوکراین برای مقابله با حمله روسیه است. اگر پوتین تصمیم بگیرد به این کشور حمله کند، این اقدام آمریکا میتواند هزینههای جنگ را برای مسکو افزایش دهد.
مذاکرات دیپلماتیک در هفته گذشته با روسیه در حالی به شکست منتهی شد که مسکو در روزهای گذشته حضور خود در مرزهای اوکراین را بیشتر کرده است. شماری از منابع آگاه در این زمینه گفتند، دولت جو بایدن پس از این مذاکرات نسبت به کرملین بدبین شده است.
ایالات متحده آمریکا در حال ارزیابی گزینههای خود برای تقویت توانایی نیروهای اوکراینی دربرابر اشغال احتمالی این کشور توسط روسیه است.
یک مقام ارشد آمریکایی به سیانان گفت، گزینههای آمریکا شامل ارائه مهمات بیشتر، خمپارهاندازها، موشکهای ضدتانک «جاولین» و سامانههای موشکی ضدهوایی به ارتش اوکراین است.
به گفته این مقام آمریکایی، این مهمات جنگی احتمالا از سوی متحدان ناتو تامین خواهد شد.