مجله تایم فهرستی از بهترین ابداعات سال ۲۰۲۱ را منتشر کرده که با نگاهی به آنها، میتوان فهمید که مهمترین معیارش برای انتخاب، کاربرد و مفید بودن آنهاست.
به گزارش CNN فارسی ، کارآمدترین این نوآوریها عبارتند از: متن شنیدنی، استفاده از واقعیت افزوده در نقشه گوگل، نوتبوک قابل تعمیر، کنترل ذهن با کمک رایانش کامپیوتری، دوربین پوشیدنی و پردازنده جدید شرکت کوآلکام.
در طول سال ها، تکنولوژی راه و روش زندگی ما را به کلی تغییر داده و رنگ تازهای به روزمرگی های مان زده است. از آنجایی که نقش این نوآوریها در دنیای امروز پررنگتر شده است، روند رشد خلاقیتهای جدید در این حوزه هم سرعت گرفته و به توسعه اختراعات و ابدعات تازه و کاربردیتر منجر شده است.
با این اوصاف است که انتخاب بهترین ها از این بین، کار سادهای بهنظر نمیرسد، اما مجله تایم به سیاق هر سال فهرستی از بهترین ابداعات سال ۲۰۲۱ را منتشر کرده است که با نگاهی گذرا به آنها بهراحتی میتوان فهمید که مهمترین معیارش برای بهترین انتخاب، کاربرد و مفید بودن آنهاست.
فهرست مجله تایم، صد اختراع برتر سالجاری میلادی را انتخاب و معرفی کرده است. در اینجا، اما ۱۰ تا از بهترین اختراع کارآمدتر را از این فهرست انتخاب کرده و بیشتر با آنها آشنا میشویم:
متن شنیدنی: مطالعه اگرچه برای بسیاری جذابیت چندانی ندارد، اما برای بعضی دیگر – که اتفاقا گاهی بسیار به آن علاقهمندند- چالشی جدی و سخت است.
دهها میلیون نفر از مردم جهان با مشکلات مربوط به درک مفاهیم، کم بینایی، خوانش پرشی (اختلالی در توانایی خواندن) و مصائبی دیگر مواجه هستند. درست همینجاست که استفاده از رایانش و هوشمصنوعی میتواند راهگشا باشد.
OrCam Read دستگاهی است که میتواند هر بخشی از هر متن را با صدای بلند بخواند. فقط کافیست کاربران قسمت لیزر این دستگاه را روی صفحهای از کتاب، منو، یک آگهی یا نمایشگر بگذارند و کلید آن را فشار بدهند تا دستگاه بلافاصله شروع به خواندن آن متن کند.
OrCam Read متن را با صدایی کاملا طبیعی میخواند. این دستگاه همچنین امکان خواندن متن با زبانهای مختلف را هم دارد. از آنجایی که این دستگاه امکان پاسخگویی با فرمانهای صوتی را دارد، کاربران میتوانند از آن بخواهند که متنی را بخواند، شماره تلفنی را از داخل یک آگهی بخواند، ساعات کار یک فروشگاه یا شرکت را بخواند یا داستان موردعلاقه شان را دوباره بخواند.
مسیری را که میروید، ببینید: چندبار تا حالا پیش آمده است که در حوالی مکانی ناشناخته پرسه بزنید و همزمان به نقشه روی گوشی موبایل تان چشم بدوزید تا ببینید که باید به کدام سمت بروید؟
در قامت یک عابر پیاده جهت یابی با مسیرهایی از چشم یک پرنده، بسیار دور از ذهن بهنظر میرسد، اما قابلیت لایو ویو یا چشم انداز زنده در سرویس نقشه گوگل، این مشکل را حل کرده و با استفاده از واقعیت افزوده، راهنماییها را در بالای مسیری که شما بهصورت زنده میبینید، قرار میدهد.
«اندره لی» طراح ارشد بخش لایو ویو در سرویس نقشه گوگل در این مورد میگوید: «این امکان بهطور موثری نقشه شما را با دنیای واقعی هماهنگ میکند.»
تا حالا نمای خیابانی (Street View) گوگل تنها حدود نیمی از جهان را پوشش میداد و لایو ویو هم در مکانهای چندطبقه مانند ترمینال ها، فرودگاهها و مراکز خرید بهخوبی کار نمیکرد.
این شرکت همچنان مشغول اجرای آزمایشی این سرویس در مکانهای سربسته در آمریکا مانند مراکز خرید است، اما دهها میلیون کاربران در جهان در حالحاضر از سرویس لایو ویو استفاده میکنند.
نوت بوکی که میتوانید آن را تعمیر کنید: پدیده جدید شرکت Framework، یک تکنولوژی درخشان معمولی نیست که لپ تاپهای قدیمی را منسوخ کند. اتفاقا کاربران آن میتوانند باتری، کیبورد و دیگر بخشهای آن را تعویض و تعمیر کرده یا ارتقا بدهند.
این قابلیت جالب باعثشده است که این لپ تاپ باریک در برابر شورش بی رحم تکنولوژیهای جدید، در امان بماند. «نیراو پاتل» مدیرعامل شرکت Framework که زمانی در زمینه توسعه نرم افزار در اپل مشغول بود، معتقد است که مردم بهدنبال جایگزینی برای محصولات موجود هستند تا بتوانند با تکنولوژی روز همراه شوند.
گروه تحقیقات تمایلات عمومی در ایالاتمتحده آمریکا که سردمدار جنبش حقتعمیر است، تخمینزده که مردم آمریکا میتوانند با تعمیر دستگاههای دیجیتال خود بهجای جایگزین کردن آنها، به صرفه جویی سالانه ۴۰میلیارد دلار کمک کنند.