به گزارش CNN فارسی ، خبر مربوط به بحران آب در تهران به گوش خبرگزاریهای بینالمللی هم رسیده است. خبرگزاری فرانسه به عنوان نمونه، درباره کاهش بارش در استان تهران گزارشی منتشر کرده است.
در این گزارش آمده است که میزان بارش باران از روز ۲۳ سپتامبر تا زمان انتشار این خبر محدود به چهاردهم میلیمتر بوده است. این در حالی است که در بازه زمانی مشابه سال ۲۰۲۰، تهران بیش از ۱۴ میلیمتر بارش داشته است.
خبرگزاری دانشجویی ایران “ایسنا” در رابطه با بحران آب تهران گفتوگویی داشته است با محمد شهریاری، مدیر دفتر بهرهبرداری و نگهداری تاسیسات آبی و برق آبی شرکت آب منطقهای تهران.
به گفته او “بحران آب در تهران دیگر از مرحله هشدار عبور کرده و وارد مرحله جدید بی آبی شده است”. او همچنین از کاهش شدید ذخایر آب سدهای پنجگانه تهران در سال آبی سپریشده خبر داده است.
سال آبی معمولا از آغاز پاییز محاسبه میشود. اظهارات شهریاری نخستین گزارش درباره بحران آب تهران در پایان این سال آبی است.
کاهش ۹۷ درصدی بارش
ذخایر سدهای پنجگانه تهران در پایان شهریور سال ۱۴۰۰ کاهشی ۳۱۴ میلیون متر مکعبی داشته است. اظهارات این مقام مسئول شرکت آب منطقهای تهران متکی بر اطلاعاتی است که از سوی سازمان هواشناسی درباره فصلهای بیباران منتشر شده است.
گفته شده است که میزان بارش در سال آبی سپریشده در قیاس با سال پیش از آن، حدود ۹۷ درصد کاهش داشته است. خبرگزاری ایسنا این آمار و اطلاعات را “اعداد عجیب و دور از انتظار” دانسته است.
این در حالی است که بسیاری از کارشناسان پیش از این بارها درباره کاهش ذخایر آب سدها در تهران هشدار داده بودند.
به عنوان نمونه به میزان بارش در ماه فروردین سال ۱۴۰۰ اشاره شده است. گفته شده است که میزان بارش در این ماه فقط ۲،۳ میلیمتر بوده و از این منظر نازلترین سطح بارش در دوره آماری ۵۳ سال گذشته بوده است.
شهریاری گفته است، حجم ورودی آب در ذخایر سدهای پنجگانه در سال آبی سپری شده یک میلیارد و ۳۲۵ میلیون متر مکعب بوده است.
او در ادامه خاطرنشان ساخته است: «این در حالی است که حجم ورودی در سال آبی گذشته به میزان دو میلیارد و ۲۱۴ میلیون متر مکعب بود، یعنی با یک کاهش ۸۸۹ میلیون مترمکعبی ورودی آب به سدها مواجه شدیم.»
کاهش ورودی آب به سدهای پنجگانه عملا باعث کاهش ذخیر مخازن این سدها به میزان یاد شده، (۳۱۴ مترمکعب) شده است.
این مسئول شرکت آب منطقهای تهران همچنین اعتراف کرده که کشاورزان تنها برای کشت اول آب در اختیار داشتهاند و برای کشت دوم (کشت تابستانه) با کمبود شدید آب روبرو بودهاند.
از سوی دیگر، کمبود آب منجر به کمبود انرژیهای حاصله از برق آبی در تهران شده است. او میزان تولید انرژی نیروگاههای برق آبی تحت پوشش شرکت آب منطقهای تهران را در شش ماه نخست سال جاری ۴۰ درصد کمتر از مدت زمان مشابه سال گذشته اعلام کرده است.