به گزارش CNN فارسی ، اینستاگرام با احساسات منفی مرتبط است. تحقیقی با عنوان Social Comparison on Instagram بر اساس نظرسنجی از ۱۰۰ هزار کاربر در ۹ کشور مختلف (از جمله آمریکا، برزیل و استرالیا) بین مارس تا آوریل ۲۰۲۰ انجام شد.
وال استریت که بر اساس اسناد فاش شده داخلی فیس بوک چهارشنبه گذشته گزارشی در این باره منتشر کرد، بر نظر کارشناسان تاکید کرد که فیس بوک میداند اینستاگرام به سلامت روان برخی از دختران نوجوان و کاربران جوان آسیب میزند.
تحقیقات داخلی نشان میدهد فالوورهای کیم کارداشیان، جاستین بیبر و شارلی دی آمیلو احساسات منفی بیشتری دارند.
به همین خاطر سوالات جدی درباره تاثیر فرهنگ آنلاین سلبریتیها در اینستاگرام و سایر شبکههای اجتماعی مطرح شده است.
پیشتر برخی محققان، افسردگی دختران جوان به خاطر پستهای سلبریتیها در ایسنتاگرام را پیشبینی کرده بودند که با واکنش برخی فعالان این عرصه و سهامداران فیسبوک مواجه شده بود. با این حال ظاهرا فیسبوک پذیرفته که اینستاگرام تاثیر مخربی روی زندگی دختران و نوجوانان دارد.
حدود ۹۰ در صد جوانان – بیشتر از هر گروه سنی دیگری – از شبکههای اجتماعی استفاده میکنند و در مقابل آن آسیب پذیر هستند.
اینستاگرام میگوید که حفظ این شبکه اجتماعی به عنوان مکانی امن و حامی جوانان از اولویتهایش است.
سازمانهای خیریه سلامت روان از اینستاگرام خواستهاند تا ایمنی کاربران خود را افزایش دهد.
انجمن سلطنتی بهداشت عمومی میگوید شبکههای اجتماعی باید به کاربرانی که از این شبکهها زیاد استفاده میکنند، هشدار بدهد و کسانی را که دچار مشکلات روانی هستند، شناسایی کند.
اینستاگرام میگوید که ابزارها و اصلاحات را برای نحوه مقابله با زورگویی فراهم کرده و به کاربرانش پیش از نمایش محتوای خاص هشدار میدهد.
در گزارش انجمن سلطنتی بهداشت عمومی آمده که شبکههای اجتماعی ممکن است به “بحران سلامت روان در میان کاربران جوان دامن بزند”.
از سوی دیگر، در این گزارش آمده که شبکههای اجتماعی میتوانند تاثیر مثبت هم داشته باشند. بر اساس این نتایج، اینستاگرام، بطور نمونه، میتواند در مواردی مانند بیان احساسات فردی و شناخت فرد از خود نقش مثبت داشته باشد.
بر اساس نتایج این نظر سنجی، یوتیوب بیشتر از دیگر رسانههای اجتماعی همچون توییتر، فیسبوک، اسنپچت و اینستاگرام بر سلامت روانی جوانان تاثیر مثبت دارد.