به گزارش CNN فارسی، سازمان فضایی آمریکا این هفته در گزارشی گفت که آی اس اس در منطقه ای به نام “پوینت نیمو” سقوط خواهد کرد.

این دورترین نقطه از خشکی ها در سیاره زمین است و همچنین به گورستان فضاپیماها شهرت دارد.

بسیاری از ماهواره های قدیمی و سایر قطعات فضایی در این محل سقوط کرده اند، از جمله ایستگاه فضایی روسیه، میر، که در سال ۲۰۰۱ آنجا به آب افتاد.

ایستگاه بین المللی که پروژه مشترک چند سازمان فضایی است از سال ۱۹۹۸ در مدار بوده و از سال ۲۰۰۰ به این طرف پیوسته سرنشین داشته است. تاکنون بیش از سه هزار تحقیق در آزمایشگاه ریزگرانش این ایستگاه انجام شده است.

فعالیت این ایستگاه فقط تا سال ۲۰۲۴ تایید شده و هرگونه تمدید ماموریت باید مورد توافق شرکای حاضر در پروژه قرار گیرد.

ناسا می گوید که طرح بازنشسته کردن آی اس اس به معنی انتقال فعالیت های فضایی در مدارهای پایینی – نزدیک به زمین – به بخش خصوصی است.

فیل مک الیستر، مدیر بخش فضانوردی خصوصی در ناسا، گفت: “بخش خصوصی از نظر فنی و مالی توانایی توسعه و اداره مقرهایی در مدارهای کم ارتفاع را با کمک ناسا دارد.”

ناسا در سال ۲۰۲۰ قراردادی را برای ساخت حداقل یک ماژول قابل سکونت که به آی اس اس وصل خواهد شد به شرکت اکسیوم اسپیس واگذار کرد. ناسا همچنین برای سه شرکت به منظور طراحی ایستگاه های فضایی و سایر مقرهای تجاری در فضا بودجه در نظر گرفته است.

امید می رود که اینها پیش از بازنشستگی ایستگاه بین المللی در مدار قرار گیرند.

بخش تجاری همین حالا هم بخش مهمی از برنامه فضایی آمریکا است، به طوری که شرکت های خصوصی مسئول تحویل خدمه و بار برای ناسا هستند. برای این مقصود همچنین از فضاپیماهای سویوز و پروگرس روسیه استفاده می شود.

ناسا می گوید با سپردن فعالیت های مدار پایین به بخش خصوصی ۱.۳ میلیارد دلار از هزینه هایش خواهد کاست، پولی که از آن می تواند برای اکتشافات فضایی در اعماق منظومه استفاده کند.

گزارش این هفته ناسا بعد از آن منتشر شد که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا گفت نسبت به تمدید ماموریت ایستگاه فضایی تا ۲۰۳۰ متعهد شده است.

دیمیتری روگوزین، مدیر برنامه فضایی روسیه، هم در ماه دسامبر در مصاحبه ای با خبرگزاری اینترفکس به تمایل برای همکاری در ایستگاه فضایی با ناسا بعد از ۲۰۲۴ اشاره کرده بود.

او گفت: “یک عمل صد حرف می ارزد. ما امسال ماژول نائوکا را به ایستگاه بین المللی فضایی فرستادیم که انتظار می رود ده سال دوام بیاورد.”

او همچنین شکایت کرد که تحریم های آمریکا علیه روسیه به صنعت فضایی این کشور آسیب می رساند. او قبلا گفته است که اگر تحریم ها لغو نشود روسیه ممکن است به همکاری در آی اس اس پایان دهد.

روسیه اخیرا هشدار داد که فرسودگی ساختاری باعث خواهد شد آی اس اس امکان کار بعد از ۲۰۳۰ را نداشته باشد و هشدار داد که تجهیزات فرسوده می تواند به نارسایی های “غیرقابل جبران” در ایستگاه منجر شود.

دیدگاهتان را بنویسید