به گزارش CNN فارسی ، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، در این نشست که روز دوشنبه، ۱۸ مرداد، با محوریت امنیت دریایی برگزار شد، گفت این حمله غیرقابل توجیه، بخشی از «الگوی حملات و رفتارهای تحریکآمیز» است و عامل این حمله از مجازات مصون نیست.
او چنین حملاتی را باعث تهدید جان انسانها، آزادی دریانوردی و تجارت دریایی خواند و گفت باید کسانی که در این حادثه دست داشتهاند، پاسخگو شوند، چون در غیر این صورت عاملان این حملات «احساس مصونیت» خواهند کرد.
بن والاس، وزیر دفاع انگلیس، نیز در جلسه شورای امنیت، حمله ایران به کشتی مرسر استریت را «نقض قوانین بینالمللی دریانوردی» خواند.
کشتی «مرسر استریت» که در مالکیت ژاپن و در اجاره کارتلهای بینالمللی کشتیرانی، از جمله یک شرکت اسرائیلی به نام «زودیاک» است، روز هفتم مرداد در آبهای دریای عمان هدف حمله قرار گرفت، رخدادی که در جریان آن کاپیتان و یک شهروند بریتانیا و یک شهروند رومانی کشته شدند.
بریتانیا، ایالات متحده و اسرائیل انگشت اتهام را به سوی ایران گرفته و مسئله را به شورای امنیت سازمان ملل کشاندهاند ولی دولت ایران اتهام نقش داشتن در این حمله را رد کرده است.
مقامهای بریتانیا و آمریکا اما میگویند پهپادهایی که به کشتی مرسر استریت حمله کردهاند، از سیستمی بهره میبردند که در پهپاد شاهد ۱۳۶ بکار رفته است و این نوع پهپاد تنها در ایران ساخته میشود.
نفتالی بنت، نخست وزیر اسرائیل، نیز روز گذشته با استقبال از بیانیهها و اظهارات مقامهای آمریکایی و اروپایی درباره حمله پهپادی ایران به کشتی مرمر استریت، گفته است اکنون زمان مبدل شدن «بیانیهها به عمل» است و اسرائيل در «جبهههای متعدد» به ایران پاسخ میدهد.
او همچنین با اشاره به قدرت رسیدن ابراهیم رئیسی گفت همزمان با «انتصاب» رئیس جمهوری که «جلاد تهران» بوده، «خوی تهاجمی رژیم ایران در سراسر خاورمیانه در دریا، هوا و زمین ادامه دارد» ولی حکومت ایران باید بفهمد که ادامه این وضعیت «بدون پرداختن قیمت این شیطنتها، محال است».
سعید خطیب زاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران اما گفته است که ماجرای حمله به کشتی کشتی مرسر استریت بر اساس «سناریوسازیهای بی پایه» اسرائيل تنظیم شده است. دو مقام ارشد نظامی ایران هم گفتهاند در صورت اقدام تلافیجویانه اسرائيل، ایران «جواب سخت» خواهد داد.