به گزارش CNN فارسی، دلیل این انفجار هنوز مشخص نیست و مسئولان می‌گویند در حال تحقیق هستند.
-این انفجار درحالی رخ داد که بسیاری از مقامات ارشد نظامی و پرسنل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بسیج به خاطر بازدید بهاری از مناطق جنگی خوزستان زیر عنوان «اردوهای راهیان نور» در محورهایی بسر می‌برند که در هشت سال جنگ ایران و عراق خط مقدم جبهه‌ها بود.
– وضعیت امنیتی در پتروشیمی ماهشهر از مدت‌ها پیش غیرعادی به نظر می‌رسد. هفتم اسفندماه منابع خبری داخلی ایران اعلام کردند پارکینگ این مجتمع پتروشیمی دچار آتش‌سوزی «عمدی» شد و دو روز بعد اعلام شد که تعدادی از عاملان این آتش‌سوزی توسط پلیس امنیتی بازداشت شدند

انفجار در یکی از سایت‌های ویژه مجتمع پتروشیمی بندر ماهشهر در استان خوزستان بامداد جمعه ۱۲ فروردین به آتش‌سوزی شدید در این تأسیسات منجر شد.
منابع محلی می‌گویند حوالی ساعت ۰۰:۱۰ بامداد «صدای انفجار مهیب» شنیده‌اند و بعد شعله آتش و دود غلیظ از مجتمع پتروشیمی برخاسته است.

محسن ادیبی سخنگوی شرایط اضطراری منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر، آتش‌سوزی در تأسیسات مشرکت کاوشگران ماهشهر» را تأیید کرد اما اشاره‌ای به دلیل آن نکرده است. اعلام شد که تحقیقات در مورد این «حادثه» آغاز شده است.
خبرگزاری ایرنا به نقل از این مقام محلی گزارش داد در این انفجار دو نفر مصدوم و به خاطر سوختگی روانه بیمارستان شدند.

شرکت پتروپالایش کاوشگران ماهشهر در زمینه‌ی بازیافت «پی‌ای‌جی» و تبدیل آن به محصول «منو اتیلن گلایکول» در صنایع پایین‌دستی الفین قرار دارد که محصول آن در صنایع رنگ‌سازی و حلّال به کار می‌رود. این شرکت در محدوده‌ی یک منطقه ویژه اقتصادی مربوط به پتروشیمی فعال است.

وضعیت امنیتی در پتروشیمی ماهشهر از مدت‌ها پیش غیرعادی به نظر می‌رسد. هفتم اسفندماه ۱۴۰۰ منابع خبری داخلی ایران اعلام کردند پارکینگ این مجتمع دچار آتش‌سوزی «عمدی» شده و دو روز بعد اعلام شد که تعدادی از عاملان این آتش‌سوزی توسط پلیس امنیتی بازداشت شدند.
اکنون نیز این انفجار در حالی رخ داده که بسیاری از مقامات ارشد نظامی و پرسنل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بسیج به خاطر بازدید بهاری از مناطق جنگی خوزستان زیر عنوان «اردوهای راهیان نور» در محورهایی بسر می‌برند که در هشت سال جنگ ایران و عراق خط مقدم جبهه‌ها بود.

انفجار و آتش‌سوزی ماهشهر شش روز پس از حمله موشکی حوثی‌های یمن مورد حمایت جمهوری اسلامی به تأسیسات نفتی شرکت آرامکو عربستان سعودی رخ داده است. مقامات امنیتی ریاض اعلام کردند این حملات از سوی جمهوری اسلامی پشتیبانی شده بود.
اینهمه در حالیست که همزمان با نشست امنیتی النقب در اسرائیل درگیری‌ها در منطقه تشدید شد. در این نشست وزرای خارجه شش کشور شامل اسرائیل، آمریکا، بحرین، مصر، امارات و مراکش حضور داشتند و برای تشکیل آنچه «ناتو عربی- اسرائیلی» خوانده می‌شود، برای مقابله با تهدیدات جمهوری اسلامی برنامه‌ریزی کردند.

در اردیبهشت و خرداد سال ۱۴۰۰ نیز در انفجارهای زنجیره‌ای پی‌ در‌ پی تأسیسات چند پتروشیمی و پالایشگاه در ایران دچار انفجار و آتش‌سوزی‌های مشکوک شدند. تحلیلگران می‌گویند این دست اقدامات بخشی از «جنگ پنهان» میان جمهوری اسلامی ایران و دولت‌های منطقه به ویژه اسرائیل و عربستان است که محور آن ضربات امنیتی به زیرساخت‌هاست حساس است.

دیدگاهتان را بنویسید