به گزارش CNN فارسی حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران در ادامه دیدارهایش در حاشیه هفتاد و ششمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، روز جمعه دوم مهر ماه با «ژان ایو لودریان» وزیر خارجه فرانسه دیدار و در خصوص موضوعات دوجانبه، توافق هسته‌ای وین و وضعیت افغانستان بحث و گفت‌وگو کرد.

* نگرانی پاریس از تأخیر در ادامه مذاکرات هسته‌ای

وزیر خارجه فرانسه در این نشست با بیان این‌که پاریس نگران تأخیر در ادامه مذاکرات هسته‌ای بوده و علاقه‌مند است که این گفت‌وگوها هرچه زودتر از سرگرفته شود، گفت: فرانسه همچنین خواستار همکاری کامل بین ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است.

لودریان با یادآوری دعوت دولت این کشور در نشست بغداد از امیرعبداللهیان برای سفر به پاریس، بار دیگر این دعوت را تجدید کرد و افزود: دولت فرانسه در  انتظار سفر وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به این کشور است.

* ایران آماده بازگشت به مذاکرات است و به سرعت در حال مطالعه و مرور سوابق ادوار پیشین مذاکرات است

در ادامه این نشست، امیرعبداللهیان گفت‌وگوهای صورت‌گرفته در بغداد را خوب توصیف کرد و با بیان این‌که فرانسه را علاقه‌مند به گسترش روابط با ایران می‌داند، تصریح کرد که دو تماس تلفنی امانوئل ماکرون رئیس‌ جمهور فرانسه با رئیس‌جمهور  جدید ایران، نشان‌دهنده اهمیتی است که دو طرف برای روابط دوجانبه قائل هستند.

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین با تشکر از دعوت طرف فرانسوی، متقابلا وزیر خارجه فرانسه را به تهران دعوت کرد و گفت: دولت جدید جمهوری اسلامی ایران به گسترش همکاری‌های دوجانبه و منطقه‌ای علاقه‌مند است.

امیرعبداللهیان با بیان این‌که دولت کنونی، دولتی علمگراست و مذاکره را به عنوان یک ابزار مهم دیپلماسی قبول دارد، خاطرنشان کرد که ایران آماده بازگشت به مذاکرات است و به سرعت در حال مطالعه و مرور سوابق ادوار پیشین مذاکرات است.

* ایران در جدیت دولت بایدن برای بازگشت به برجام تردید دارد

وزیر امور خارجه کشورمان در عین حال با ابراز تأسف از عدم اقدام جدی و عملی آمریکا و سه کشور اروپایی در عمل به تعهدات خود، گفت: در بازگشت به مذاکرات، نتایج عملی و ملموس برای مردم ایران، از اهمیتی فوق‌العاده برخوردار است.

رئیس دستگاه دیپلماسی با یادآوری این‌که دولت کنونی آمریکا هیچ قدم جدی و عملی‌ برای بازگشت به تعهدات خود برنداشته و برعکس، تحریم‌های تازه‌ای نیز علیه ایران اعمال کرده، گفت: ایران در جدیت دولت بایدن در بازگشت به برجام تردید دارد.

به گزارش فارس، امیرعبداللهیان پیش از این نیز با وزرای خارجه آلمان و انگلیس دو عضو دیگر برجام دیدار کرده بود.

وزیر خارجه فرانسه پیش از این در اظهاراتی گفته بود زمان علیه هرگونه توافق احتمالی با ایران عمل می‌کند. این اظهارات در حالی بیان شده است که حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز در گفت‌وگو با رسانه‌ها در آمریکا با بیان این‌که در حال بررسی پرونده مذاکراتی وین هستیم و بزودی مذاکرات از سر گرفته خواهد شد، گفت: بر اساس رفتار عملی بایدن تصمیم می‌گیریم و پنجره فرصت برای همیشه باز نخواهد بود.

* درخواست حمایت‌های بین‌المللی از جمله فرانسه در زمینه واکسیناسیون پناهجویان افغانستانی در ایران

به گزارش فارس، موضوع افغانستان دیگر محور گفت‌وگوهای صورت‌گرفته در نشست روز جمعه وزرای خارجه ایران و فرانسه در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک بود.

امیرعبداللهیان با بیان این‌که جمهوری اسلامی ایران با همه طرف‌ها در تماس بوده و در تلاش است تا همه طرف‌ها را به تشکیل دولت فراگیر تشویق کند، خاطرنشان کرد: چالش‌های مهمی در این زمینه پابرجا باقی مانده است.

وزیر امور خارجه همچنین به افزایش جمعیت پناهجویان افغانستانی در ایران و سابقه میزبانی جمهوری اسلامی از اتباع افغانستان نیز اشاره کرد و حمایت‌های بین‌المللی از جمله فرانسه در زمینه واکسیناسیون پناهجویان را خواستار شد.

در مقابل، وزیر خارجه فرانسه با اعلام موافقت با موضع جمهوری اسلامی ایران در خصوص لزوم تشکیل دولت فراگیر و ممانعت از گسترش اقدامات تروریستی در افغانستان، تصریح کرد که لازم است تا به پناهجویان در کشورهای همسایه افغانستان و همچنین آوارگان داخلی افغانستان کمک شود.

وی گفت: فرانسه انجام پروژه‌های مشترک در این زمینه را مورد بررسی قرار می‌دهد.

به گزارش فارس، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه که دوشنبه شب ۲۹ شهریور ماه در رأس هیأتی برای شرکت در نشست مجمع عمومی وارد نیویورک شد در مدت حضورش با مقامات و وزرای خارجه برخی از کشورها دیدار و گفت‌و‌گو کرده است. وی در این مدت با وزرای خارجه لوکزامبورگ، فنلاند، کرواسی، هند، سوریه، ونزوئلا، انگلیس، آلمان، اسپانیا، ایرلند، بلاروس، دانمارک، ایتالیا، جمهوری آذربایجان، ارمنستان، صربستان و … و همچنین جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیدار و به رایزنی پرداخت.

دیدگاهتان را بنویسید