هزاران نفر از معترضان به دخالتهای حکومت ایران در عراق با برگزاری تظاهراتی در بغداد، شعارهایی از جمله «حکومت ایرانی نمیخواهیم» سردادند.
تظاهرات روز شنبه هشتم مرداد در اعتراض به احتمال تشکیل دولت از سوی گروههای شیعه مورد حمایت ایران و همزمان با سفر اسماعیل قاآنی فرمانده نیروی قدس به عراق انجام شد.
تروسکه صادقی خبرنگار ایران اینترنشنال در عراق گزارش داد که یک روحانی شیعه در سخنرانی برای مخالفان دخالت حکومت ایران گفت: «نمیگذاریم سپاه پاسداران، کشور ما را اداره کند.»
به گفته خبرنگار ایران اینترنشنال، معترضان با ورود به منطقه سبز بغداد، شعارهایی از جمله «حکومت ایرانی نمیخواهیم»، «ما فقط صدری نیستیم، تمام عراقیم»، «حکومت تابع نمیخواهیم»، «ما دولت مستقل عراقی میخواهیم» و «ما دولت اکثریت ملی و تغییر و اصلاحات میخواهیم» سردادند.
بنا بر گزارشها، جمعه شب چندین دفتر حزب الدعوە و حکمت ملی عراق بە دست هواداران صدری بستە شد.
در همین حال بنا بر گزارشها گروه حشدالشعبی وابسته به جمهوری اسلامی هم به حالت آمادهباش درآمده است.
چهارشنبه هفته گذشته نیز هزاران نفر از هواداران مقتدی صدر در تظاهرات خود در حالی که علیه جمهوری اسلامی ایران و محمد شیاع السودانی نامزد گروههای شیعی مورد حمایت ایران برای نخست وزیری، شعار سر میدادند، وارد منطقه سبز بغداد شدند و ساختمان مجلس عراق را برای چند ساعت تسخیر کردند.
در این تظاهرات که در اعتراض به اقدام گروههای شیعی مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران در معرفی محمد شیاع السودانی به عنوان نامزد پست نخست وزیری عراق برگزار شد، معترضان بارها علیه جمهوری اسلامی و دخالتهای ایران شعار دادند.
پس از تسخیر ساختمان مجلس عراق به دست معترضان به نامزدی محمد شیاع السودانی و دخالتهای ایران در عراق، صالح محمد العراقی، سخنگوی مقتدی صدر، با انتشار پیامی از صدر در صفحه توییت خود نوشت: پیامتان رسید، به خانههای خود بازگردید.
یکی از عوامل محرک اعتراضات اخیر در عراق، افشای فایل صوتی نوری المالکی است که در آن این چهره سیاسی نزدیک به جمهوری اسلامی با عبارتهای رکیک و اهانتآمیزی علیه مقتدی صدر سخن میگوید.
پس از انتشار این فایل صوتی بود که صدها هزار عراقی روز جمعه بیست و چهارم تیر ماه به خیابانهای عراق آمدند و تظاهرات عظیمی برگزار کردند.
صدر در پیام خود به تظاهرات بیست و چهارم تیر ماه در بغداد، خواهان انحلال گروههای شبهنظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی و دیگر گروههای شبه نظامی شد و تاکید کرد تا زمانی که گروههای شبهنظامی غیرقانونی در عراق فعالیت دارند تشکیل دولت مقتدر امکانپذیر نیست.
جریان صدر در انتخابات سال گذشته مجلس عراق با کسب ۷۳ کرسی، اکثریت کرسیهای مجلس را کسب کرد اما پس از کارشکنی ائتلاف گروههای وابسته به جمهوری اسلامی در برابر تشکیل دولت جدید عراق، همه این نمایندگان با فرمان مقتدی صدر استعفا کرده و از مجلس خارج شدند