به گزارش CNN فارسی پس از آنکه سایت «دولت» ایران در گزارشی اعلام کرد که مجلس این کشور ملزم به حذف ارز ترجیحی دارو است، نگرانیها از افزایش قیمت دارو در این کشور دوباره مطرح شد.
محمدرضا میرتاجالدینی، نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ایران در اظهاراتی خبر حذف ارز ترجیحی دارو را تأیید کرد و گفت، قیمت دارو در این کشور ۳۰ درصد افزایش پیدا خواهد کرد.
از سوی دیگر، خبرگزاری مجلس این کشور اعلام کرد که ارز ترجیحی هنوز حذف نشده و تا زمانی که «زیر ساختهای لازم برای جبران افزایش هزینههای دارو» فراهم نشود، دولت این کشور نمیتواند ارز ترجیحی دارو را حذف کند.
روابط عمومی مجلس ایران در بیانیهای تأکید کرد، دارو زمانی از سبد ارز ترجیحی حذف خواهد شد که دولت هزینه آن را از طریق بیمه یا روشهای دیگر جبران کند.
وزارت بهداشت ایران پیشتر اعلام کرده بود، در صورت حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، اعتبار ریالی معادل آن به بیمهها پرداخت خواهد شد تا بیماران نسبت به سال گذشته مبلغ بیشتری پرداخت نکنند.
با این وجود، وزارت بهداشت ایران، درباره بیمارانی که از بیمه درمانی برخودار نیستند اظهارنظری نکرد.
بهرغم هشدارهای جدی کارشناسان اقتصادی مبنی بر افزایش تورم، لایحه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از بودجه سال آینده دولت، با رای اکثریت نمایندگان مجلس ایران به تصویب رسید.
این در حالی است که طی چند ماه گذشته شمار زیادی از کارشناسان اقتصادی و برخی از نمایندگان مجلس نسبت به پیامدهای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی هشدار داده و بارها اعلام کردهاند که در صورت تصویب این لایحه مشکلات معیشتی بزرگی برای مردم ایران به وجود خواهد آمد.
شماری دیگر از نمایندگان مجلس نیز هشدار داده بودند که حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، کمبود کالا در بازار و افزایش قاچاق در این کشور را به دنبال خواهد داشت.
پیشتر نیز محمدرضا واعظ مهدوی، رئیس انجمن اقتصاد سلامت ایران هشدار داده بود، در صورت حذف ارز دولتی، هشت میلیون شهروند فاقد بیمه توان خرید دارو را بهکلی از دست خواهند داد؛ همچنین قیمت داروی داخلی چهار برابر و داروی وارداتی هفت برابر خواهد شد.
منتقدان و کارشناسان اقتصادی بر این باورند که حذف ارز ترجیحی باعث ایجاد تورم مهارناپذیر و به دنبال آن شکلگیری موج گستردهای از اعتراضات مردمی در ایران خواهد شد.