به گزارش CNN فارسی به نقل از ایلنا، مهدی صابری رئیس بخش معاینات روانپزشکی اداره کل پزشکی قانونی استان تهران بیان داشت: متاسفانه در سالهای اخیر مراجعان درخواست تغییر جنسیت بیشتر شده است. در دهههای گذشته مانند ۱۰ یا ۲۰ سال پیش شاید به طور مثال دو یا سه درصد پروندههای ما چنین درخواست هایی بود. اما امروزه این آمار دو برابر شده است و بین ۵ تا ۶ درصد پروندههایی که به ما ارجاع میشود به نوعی در ارتباط با موضوع تغییر جنسیت است.
وی افزود: ما فیلتری برای ورود این پروندهها به پزشکی قانونی قرار دادهایم که در دهههای گذشته این روند نبود؛ اما با دادگاه مذاکراتی داشتهایم و توافقی حاصل شده و کسی که تقاضای تغییر جنسیت دارد باید حداقل یک سال دورههای مشاوره و ارزیابی روانی و آزمایشات لازم روان درمانی و … را انجام داده باشد. در گذشته ممکن بود فردی به یک روانپزشکی مراجعه کند و روانپزشک تشخیص اختلال دهد و این فرد با نامه این روانپزشک به دادگاه میرفت و بعد به پزشکی قانونی معرفی میشد و در پزشکی قانونی باید بررسی میشد و ما تازه متوجه میشدیم که این فرد نیاز به مشاورههای بیشتر و دارو درمانی دارد و موافقت نمیشد.
صابری خاطرنشان کرد: اما در حال حاضر با روندی که در نظر گرفتهایم افرادی که به پزشکی قانونی مراجعه میکنند اغلب حداقل یکسال است که این دورهها را طی کردهاند و اگر در نهایت به نتیجه نرسیدهاند و در واقع چارهای جز تغییر جنسیت نداشته باشند به پزشکی قانونی معرفی میشوند. این فیلتر و روندی که در خصوص این پرونده ها گذاشته شده است باعث می شود افرادی که به ما مراجعه می کنند افرادی باشند که این دوره ها را طی کرده و تقریبا تشخیص در خصوص این افراد قطعی است.
وی با بیان اینکه آمارهای رسمی در دنیا از هر ۵۰ هزار نفر تا ۱۵۰ هزار نفر جمعیت یک نفر دچار ملال جنسیت میشود، گفت: یعنی در یک میلیون جمعیت ما انتظار داریم حدود ۲۰ تا ۶۰ نفر دچار این مشکل باشند. طبیعتا آمار بالایی نسبت به جامعه نیست اما به هر حال هر یک نفر هم زندگی اش اهمیت دارد و نباید این موضوع را یک مسئله بی اهمیت پزشکی بدانیم. ضمن اینکه مسائل مربوط به تغییر جنسیت به گونهای است که افراد دیگر را نیز تحت تاثیر قرار میدهد.