به گزارش CNN فارسی ، نفتالی بنت، نخستوزیر اسرائیل تصریح کرد کشورش در صورت حصول توافق جدید با ایران، با این قرارداد همکاری نخواهد کرد. او که روز سهشنبه ۲۳ نوامبر در یک کنفرانس امنیتی در نزدیکی تلآویو سخنرانی میکرد، گفت: «اسرائیل در چنین شرایطی مسلما بخشی از قرارداد نخواهد بود.»
بنت تاثیر توافق برجام را که در سال ۲۰۱۵ میان ایران و کشورهای پنج به علاوه یک امضا شد، بر اسرائیل “شبیه قرص خوابآور” توصیف و تاکید کرد این اشتباه دیگر تکرار نخواهد شد.
او گفت اسرائیل آزادی عمل خود را حفظ خواهد کرد و ادامه داد: «اسرائیل با دوران سختی روبروست. حتی با بهترین دوستان ما هم ممکن است اختلاف نظر وجود داشته باشد.»
پس از شش ماه توقف، قرار است مذاکرات برای بازگشت ایران و آمریکا به برجام روز ۲۹ نوامبر (۸ آذر) از سر گرفته شود.
بنت گفته برجام این فرصت را برای ایران فراهم کرد تا “هژمونی شیعه زیر چتر اتمی” را در منطقه گسترش دهد. او گفت برنامه اتمی ایران به حدی پیشرفت کرده که تا کنون سابقه نداشته است.
به گفته نخست وزیر اسرائیل، ایران “حلقهای از نیروهای شبه نظامی و موشک به دور اسرائیل کشیده است”. او به عنوان مثال به شبه نظامیان حزبالله لبنان در شمال و گروه اسلامگرای حماس و جهاد اسلامی در جنوب اسرائیل و نوار غزه اشاره کرد و گفت ایران برای این اقداماتش هیچ هزینهای پرداخت نکرده و “این منطقی نیست”.
بنت افزود: «اسرائیل به جای شکار شبه نظامیان باید به دنبال(زدن) منبع اصلی باشد.»
ایران با شروع جنگ داخلی سوریه و در حمایت از بشار اسد، حضورش در مرزهای اسرائیل را گسترش داد. نیروی هوایی اسرائیل تا کنون دهها بار مواضع شبه نظامیان مورد حمایت ایران در سوریه را بمباران کرده و تاکید کرده که مانع حضور دائمی ایران در مرزهای این کشور خواهد شد.
“قاچاق مواد منفجره به کرانه باختری”
یکی دیگر از سخنرانان کنفرانس امنیتی در تلآویو آویگدور لیبرمن، وزیر دارایی اسرائیل بود. به گزارش رویترز او در بخشی از سخنرانی خود گفت که ایران میتواند ظرف پنج سال به سلاح هستهای دست یابد. لیبرمن تصریح کرد، “پیشرفت ایران در رسیدن به سلاح هستهای تحت تأثیر مذاکرات پیش رو با قدرتهای جهان قرار نگرفته و محدود نخواهد شد.»
وزیر دفاع اسرائیل نیز روز سهشنبه ۲۳ نوامبر در کنفرانس امنیتی دانشگاه رایشمن ایران را متهم کرد که با استفاده از پهپاد اقدام به قاچاق مواد منفجره به کرانه باختری رود اردن میکند.
بنی گانتس از نامی که اسرائیل بر سرزمینهای اشغالی کرانه رود اردن گذاشته استفاده کرد و گفت: «ایران با استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین اقدام به انتقال مواد منفجره از سوریه به تروریستهای یهودا و سامرا کرده است».
گانتس در ادامه به چند مورد ادعای استفاده عملیاتی از پهپاد توسط ایران و نیروهای نیابتی آن، از جمله حمله ماه ژوئیه به کشتی تجاری مرسر استریت که منجر به کشته شدن یک شهروند رومانیایی-بریتانیایی شد اشاره کرد.
دولت ایران هرگونه دخالت در حمله به این کشتی را رسما رد کرده است.
وزیر دفاع اسرائیل همچنین ایران را متهم کرد که در فوریه ۲۰۱۸، یک پهپاد از پایگاه هوایی T4 در سوریه به سمت اسرائیل به پرواز درآورده که حامل مواد منفجره تیانتی بوده است.
گانتس با بیان اینکه ایران از پهپادها برای انتقال تسلیحات به نمایندگان خود استفاده میکند، توضیح داد: «این پهپاد در نزدیکی بیت شیان رهگیری شد و به درک ما، گروه های تروریستی مستقر در یهودا و سامرا [کرانه باختری رود اردن] گیرنده آن بودند».