به گزارش CNN فارسي ، در سال ۲۰۱۹ میلادی بود که اولین گروه از ماهوارههای استارلینک شرکت اسپیس ایکس به فضا پرتاب شد و از آن زمان تاکنون در سی و دو کشور دنیا اینترنت را پوشش میدهد. همانطور که پایگاه خبری اسپیس نیوز اعلام کرد، این شرکت برای اینکه بتواند به هدف خود در ارائه پوشش اینترنتی به تمام نقاط کره زمین دست یابد، قصد دارد بیش از سی هزار ماهواره را به مدار زمین پرتاب کند.
در حال حاضر در مقایسه با دیگر شرکتهایی که اینترنت ماهوارهای ارائه میدهند، استارلینک دارای اینترنت پرسرعتی است. با این حال با وجود تبلیغات زیاد، سرویس اینترنت ماهوارهای استارلینک نیز دارای معایبی بوده که اگر در آینده قصد دارید از اینترنت آن بهره ببرید باید از این معایب مطلع باشید.
بسیاری از این معایب استارلینک صرفاً مختص به این شرکت نبوده و بیشتر به محدودیتهایی مربوط میشود که ذاتاً تمام ارائهدهندگان اینترنت ماهوارهای دیگر نیز از این معایب برخوردار هستند، دیگر معایب نیز بیشتر به خاطر این است که استارلینک یک فناوری جدید بوده و هنوز جای پیشرفت بسیار زیادی دارد. این معایبی که در ادامه از آنها خواهیم گفت، شاید در طول زمان و با پیشرفت استارلینک تغییر کند و برطرف شود، اما با این اوصاف تا انتهای این مطلب همراه باشید تا پنج معایب استارلینک که فعلاً وجود دارند را برایتان شرح دهیم.
معایب اینترنت ماهوارهای استارلینک
پوشش اینترنتی همچنان ناقص است
اگرچه استارلینک در وبسایت خود نشان میدهد که در اکثر مناطق ایالات متحده آمریکا در دسترس است، اما هنوز مناطق زیادی وجود دارد که به دلیل کمبود ظرفیت غیرقابل دسترسی هستند. علاوه بر ایالات متحده آمریکا، بسیاری از کشورهای دیگر نیز وجود دارند که استارلینک تا سال آینده یا حتی مدتی بیشتر از آن در دسترس نخواهد بود. این کشورها شامل کانادا، اکثر منطقه اسکاندیناوی، کل قاره آسیا و خاورمیانه، قاره آمریکای جنوبی، قاره آفریقا و دیگر مناطق میشود. با این حال، استارلینک برنامه دارد که در تمام مناطق گفتهشده اینترنت ارائه دهد، اما جامع عمل پوشاندن بر همچین برنامهای مدت زمان زیادی وقت میخواهد.
این یکی از معایب استارلینک بوده که آنچنان نقطه ضعف وحشتناکی به شمار نمیرود، زیرا با گذشت زمان برطرف شده و شرکت اسپیس ایکس با ادامه پرتاب ماهوارههای بیشتر به مدار زمین و دریافت مجوزهای قانونی در سایر کشورها میتواند در آینده در اکثر نقاط سیاره زمین اینترنت ماهوارهای ارائه دهد.
طبق اعلامیه سایت استارلینک، بسیاری از کشورهای یادشده تا پایان سال ۲۰۲۳ میلادی به اینترنت ماهوارهای این شرکت دسترسی پیدا خواهند کرد و با افزایش تعداد ماهوارههای موجود در مدار زمین، حتی مناطق روستایی که قبلاً دسترسی به اینترنت نداشتند یا اینترنت ضعیفی داشتند نیز پوشش اینترنتی خواهند داشت.
الزامی بودن خود نصبی
پایانهها و روترهای خانگی استارلینک به صورت خودکار نصب میشوند، که احتمالاً باعث میشود استفادهکننده استارلینک هزینه نصب پرداخت نکند؛ با این حال، این رویه ممکن برای کسانی که هیچ تجربه و تخصصی در همچین پروژههایی ندارند باعث ایجاد مشکل شود.
فرآیند خود نصبی پایانهها احتمالاً ممکن است خطرناک باشد، زیرا اکثراً باید آن را در پشتبام خانه قرار دهند تا نصب شود. اگر استفادهکننده استارلینک فاقد دانش فنی باشد، انجام این فرآیند میتواند خیلی کار سختی برایش شود و در نهایت باید یک متخصص را استخدام کند تا این کارها را برای وی انجام دهد.
اینکه این مورد برای همه جزء معایب استارلینک به شمار میآید یا خیر به خود شخص بستگی دارد؛ ممکن است شخص خریدار استارلینک از تجربه و تخصص خوبی در این زمینهها برخوردار بوده و خیلی راحت اقدام به نصب پایانه کند. اما برای آن دسته از کسانی که نمیتوانند این کار را انجام دهند و در بین آشنایانشان نیز همچین شخصی را ندارند، خرید اینترنت ماهوارهای از شرکتهای دیگر گزینه مناسبتری برای آنها است، زیرا اکثر این شرکتها یک متخصص فنی نیز برای نصب سختافزارها ارسال میکنند.
اینترنتهای کابلی بهتر هستند
با وجود اینکه شرکت استارلینک یکی از سریعترین ارائه دهندگان اینترنت ماهوارهای است، اما با این حال نمیتواند با اینترنت کابلی رقابت کند. طبق توضیحاتی که توسط متخصصان در این زمینه ارائه شده است، اگر خواهان اینترنت پرسرعت هستید، در مجموع اینترنت کابلی سرعت بیشتری نسبت به اینترنت ماهوارهای دارد. اینترنت ماهوارهای طبف گستردهای از مناطق را به اینترنت متصل میکند اما در این جهت سرعت اینترنت قربانی شده و کاهش مییابد که یکی از اصلیترین معایب استارلینک به شمار میرود.
طبق گزارشها، استارلینک میتواند اینترنتی باسرعت ۵۰ تا ۲۵۰ مگابایت فراهم کند که هزینه اشتراک به مبلغ ۹۹ دلار در ماه به علاوه ۴۹۹ دلار هزینه کیت نصب دارد. این سرعت در مقایسه یا اینترنت کابلی کمی کمتر بوده اما در مقایسه با اینترنت فیبر نوری خیلی کمتر است.
استارلینک همچنین یک بسته اشتراک پریمیوم نیز دارد که با هزینه ۵۰۰ دلار در ماه و ۲۵۰۰ دلار کیت نصب، برای خریدار اینترنتی با سرعت ۱۵۰ تا ۵۰۰ مگابایت فراهم میکند. با این حال، همچین هزینهای برای یک شخص و اینترنت خانگی اصلاً معقول نیست و این بسته بیشتر برای مشاغل و ادارات هدفگذاری شده است.
اکنون منطقه خاورمیانه و به خصوص ایران بیش از پیش به این اینترنت به سرعت نیاز دارد