پوتین: اروپا باید هزینه گاز را به روبل بپردازد
به گزارش CNN فارسی، رئیس جمهور روسیه می‌خواهد الگوی تسویه حساب صادرات گاز به “کشورهای غیردوست” از جمله اروپا را تغییر دهد. او اعلام کرد که در آینده بدهی‌ها باید به روبل پرداخت شوند.
ولادیمیر پوتین گفت دولت و بانک مرکزی ظرف یک هفته جزییات دقیق اجرای این طرح را مشخص خواهند کرد.

●  آلمان به خبرنگاران روسی برای ورود به این کشور کمک می‌کند
برلین با توجه به محدودیت آزادی بیان و قلم در روسیه، از ورود روزنامه‌نگاران روسی به آلمان حمایت می‌کند. سخنگوی وزارت خارجه و وزارت کشور آلمان با اعلام این خبر گفت: «دخالت‌های شدید کرملین در حوزه آزادی رسانه‌ها برای ما بسیار نگران‌کننده است و سفارت آلمان آماده می‌شود تا برای متقاضیان با سرعت هر چه تمام‌تر ویزا صادر کند.»
سخنگوی وزارت کشور اطمینان داد که روزنامه‌نگاران روسی در ورود به آلمان حمایت‌های لازم را دریافت خواهند کرد؛ از جمله و به طور مثال استفاده از حق پناهندگی سیاسی به دلیل پیگرد و آزار.

●  هشدار مدودف در باره فاجعه هسته‌ای
معاون شورای امنیت روسیه اخطار کرد که اگر آمریکا به “توطئه نابودی” روسیه ادامه دهد، جهان به سوی یک فاجعه هسته‌ای پیش خواهد رفت.

دمیتری مدودف گفته که از زمان پایان اتحاد جماهیر شوروی، ایالات متحده با “اقدامات سطحی” برای از بین بردن روسیه کوشیده است.

مدودف ۵۶ ساله از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ رئیس جمهور روسیه بود و از نزدیک‌ترین معتمدان پوتین به شمار می‌رود. در بیانیه او آمده است: «همه کوشش آمریکا این است که روسیه را تحقیر، محدود، منکوب، تقسیم و نابود کند.»

●  بسته تشویقی کمیسیون اروپا برای کشاورزان اوکراینی
حمله روسیه به اوکراین امنیت غذایی در این کشور و سراسر جهان را تهدید می‌کند. برای مقابله با این امر، کمیسیون اتحادیه اروپا بسته‌ای از اقدامات حمایتی و تضمینی ارائه داد که شامل حداقل نیم میلیارد یورو پرداخت ویژه به کشاورزان و تسهیلات مربوط به صادرات محصولات می‌شود.
منابع اتحادیه اروپا گفته‌اند که ذرت و آفتاب‌گردان باید در هفته‌های آینده در مزارع اوکراین کشت شوند اما کمبود شدیدی در تامین بذر، کود، گازوییل و کارگر وجود دارد.

● اوکراین: مذاکرات با روسیه بسیار دشوار است
میخایلو پودولیاک، مشاور زلنسکی و رئیس هیات مذاکره اوکراین می‌گوید که روند گفت‌وگوی طرفین برای پایان دادن به خصومت‌ها پیچیده و بسیار سخت است. پودولیاک علت دشواری مذاکرات را مطالبات صریح و شفاف طرف اوکراینی دانسته است. کی‌یف خواهان توقف درگیری و خروج نیروهای روسی است و مسکو می‌خواهد که مناطق تحت کنترل جدایی‌طلبان به عنوان کشورهای مستقل به رسمیت شناخته شوند.

هم‌زمان، وزیر خارجه روسیه با گلایه از کندی روند گفت‌وگو، آمریکا را متهم کرده که هر کاری برای به تعویق انداختن مذاکرات انجام می‌دهد. این مذاکرات پس از چند ملاقات حضوری هیات‌ها در بلاروس، هم اینک به صورت ویدئویی جریان دارد.

●  روسیه: از منابع انرژی به منزله سلاح استفاده نمی‌کنیم
الکساندر نواک، معاون نخست‌وزیر و وزیر سوخت روسیه در دومای دولتی به اروپا وعده داد که با وجود جنگ در اوکراین، انرژی بیشتری را تامین کند.
خبرگزاری اینترفاکس به نقل از نواک نوشت: «روسیه هرگز از منابع انرژی به مثابه سلاح استفاده نکرده است. ما برای چندین دهه، تامین‌کننده قابل اعتماد بازارهای جهانی بوده‌ایم.»

وزیر انرژی روسیه افزوده که مسکو حتی در وضعیت ژئوپلتیک دشوار کنونی، گاز را طبق برنامه‌ها و قراردادها، از طریق خط لوله اوکراین به مصرف‌کنندگان اروپایی پمپاژ می‌کند.

 

●  قدردانی زلنسکی از موضع ژاپن در جنگ اوکراین
رئیس جمهور اوکراین در سخنرانی ویدئویی برای نمایندگان پارلمان ژاپن، از توکیو خواست روسیه را با تحریم‌های بیشتر تحت فشار بگذارد. او از ژاپن تمجید کرد که اولین کشور آسیایی در محکوم کردن تهاجم روسیه بود.

ولودیمیر زلنسکی از ژاپن خواست شرکا، متحدان و کشورهای آسیایی دیگر را برای واداشتن روسیه به توقف “تهاجم وحشیانه” ترغیب کند. او چنین امری را مستلزم تحریم تجاری فراگیر علیه روسیه دانست

دیدگاهتان را بنویسید