به گزارش CNN فارسی، اولاف شولتس، صدراعظم آلمان پیش از سفر به واشنگتن در مصاحبه با روزنامه آلمانی “ولت آم زونتاگ” اتخاذ سیاستی هماهنگ میان آلمان و آمریکا و همچنین با شرکای اروپایی را “مهم” دانست.
شولتس گفت هدف این است پیامی یکپارچه و منسجم به کرملین منتقل شود. صدراعظم افزود: «نقض حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین عواقب شدیدی از نظر سیاسی، اقتصادی و ژئواستراتژیک برای روسیه خواهد داشت و همه متحدان اروپایی در این مورد اتفاق نظر دارند.»
شولتس با اشاره به استقرار دهها هزار سرباز روسیه در مرز اوکراین قبلا نیز هشدار داده بود که، “وضعیت بسیار جدی است و این پیشروی میتواند پیشآغاز جنگ باشد”.
روسیه طی هفتههای گذشته بیش از ۱۰۰هزار سرباز و تسلیحات سنگین در خطوط مرزی اوکراین مستقر کرده، اما مقامات کرملین میگویند قصد تهاجم به خاک این کشور را ندارند.
دیدار شولتس با بایدن
اولاف شولتس دوشنبه (۷ فوریه) عازم واشنگتن میشود تا با جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا ملاقات و گفتوگو کند.
او روز جمعه ۴ فوریه با امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه و بوریس جانسون نخستوزیر بریتانیا در ارتباط با بحران اوکراین تبادل نظر کرد.
همزمان با استقرار ارتش روسیه در مرزهای اوکراین تلاشها نیز برای کاهش مناقشه بین اوکراین و روسیه ادامه دارد و دیدارهای فشردهای بین سران کشورهای اروپایی انجام میگیرد.
قرار است امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه نیز دوشنبه ۷ فوریه با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه ملاقات کند. پس از این دیدار مکرون و آندژی دودا، رئیس جمهور لهستان قصد دارند در دیداری سهجانبه در برلین پیرامون بحران اوکراین مشاوره و مذاکره کنند.
قرار است شولتس ۱۴ فوریه به کییف و مسکو برود.
صدراعظم آلمان در روزهای گذشته بارها به دلیل رویکردش در رابطه با بحران اوکراین از طرف اپوزیسیون مورد انتقاد واقع شده است. فردریش مرتس، رهبر حزب دمکرات مسیحی آلمان از جمله به روزنامه “بیلد آم زونتاگ” گفت این سفر خیلی دیر انجام میشود و باید هفتهها پیش انجام میگرفت.
رهبر بزرگترین حزب اپوزیسیون انتقاد کرده است که صدراعظم در بحبوحه بزرگترین تهدیدها علیه صلح و آزادی در اروپا غیبش زده و افزوده که “سکوت شولتس او را متحیر میکند”.
آلمان تا کنون از تحویل تسلیحات به اوکراین نیز خودداری کرده است. مبنای این امر، ممنوعیت قانونی تحویل سلاحهای مرگبار به مناطق بحرانزده و در حال تنش است.
اوکراین و متحدان شرقی ناتو از این موضع به شدت انتقاد کردهاند.