به گزارش CNN فارسی، دیوان عدالت اداری در ایران، نامه‌ای که طبق آن علیرضا زاکانی شهردار تهران شد را «ابطال» کرد.

چهارشنبه ۴ اسفند گزارش داد که «دیوان عدالت اداری که بالاترین مرجع قانونی و قضایی کشور است با بررسی قوانین، رای داده که آن نامه (نامه‌ای که بر اساس آن زاکانی شهردار تهران شد) باطل بوده است. از این رو، اصلی‌ترین مستند قانونی شهرداری زاکانی، غیر قانونی اعلام شده است.»

در هنگام طرح نام علیرضا زاکانی برای پست شهرداری تهران، یک مانع مهم قانونی وجود داشت و آن، عدم تطابق قانونی مدرک تحصیلی وی با شهرداری بود.

حامیان زاکانی، برای حل این مشکل نامه‌ای از «سازمان امور اداری و استخدامی» آوردند و به استناد آن، انتصاب زاکانی به شهرداری تهران را فاقد هر گونه ایراد قانونی اعلام کردند.

حکم کنونی دیوان عدالت اداری، ابطال این نامه است که توسط یک مدیر میانی در «سازمان اداری و استخدامی» ایران امضا شده و معلوم نیست بر اساس کدام استناد قانونی به سود زاکانی و با هدف تسهیل شهردار شدن او بر تهران صادر شده است.

عصر ایران پرسیده که «باید دید زاکانی با استناد به این رای قضایی استفعا خواهد کرد، شورای شهر وی را برکنار می‌کند یا مسیر دیگری را شاهد خواهیم بود؟»

پاداش به نامزد پوششی

زاکانی که از نامزدهای موسوم به «پوششی» انتخابات ریاست جمهوری اخیر ایران بود، پیش از روز رای‌گیری به سود ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری کنونی کنار کشید.

بسیاری از ناظران فضای سیاسی ایران، شهردار شدن زاکانی را پاداشی از سوی «حاکمیت» جهت کنار رفتن او به نفع رئیسی دانستند.

زاکانی دانش‌آموخته «پزشکی هسته‌ای» بوده و با توجه به این‌که رشته مزبور از رشته‌های ذکر شده در آئین‌نامه انتخاب شهردار تهران نیست، انتخاب او خلاف قانون محسوب شد.

همزمان با طرح نام زاکانی برای پست شهرداری، مخالفت‌هایی از سوی برخی اعضای شورای شهر تهران مطرح شد.

مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران، در اولین جلسه این شورا بدون اطلاع از باز بودن میکروفون جلسه به نرجس سلیمانی، دیگر عضو شورای شهر، از فشارها و تهدیدها برای انتخاب زاکانی گفته بود و اظهار داشت: «دیشب تا صبح نخوابیدم و یکی از بدترین شبها بود. حتی از زمان جنگ هم بدتر بود. رای مخفی است. اما یک عده را می‌ترسانند و تهدیدشان می‌کنند.»

زاکانی در دوره‌های هفتم، هشتم و نهم نماینده تهران در مجلس ایران بود و در دوره کنونی از حوزه انتخابیه قم وارد مجلس شد.

او فرمانده بسیج دانشجویی دانشگاه‌های تهران و ایران در دهه هفتاد شمسی بود و گفته می‌شود در سرکوب جریان دانشجویی در آن سال‌ها نقش عمده‌ای بازی کرد.

در جریان انتخابات اخیر ریاست جمهوری ایران، سکونت فرزند وی در سوئیس و تولد نوه او در آن کشور مسئله‌ساز شد.

دیدگاهتان را بنویسید