به گزارش CNN فارسی در جریان حمله بامداد جمعه به این محل که در برخی گزارشها یک “زندان” توصیف شده، دستکم ۷۰ تن از جمله زنان و کودکان کشته شدند.
آنتونی گوترش، دبیرکل سازمان ملل این حمله را محکوم کرد و خواستار تحقیقات فوری درباره آن شد.
او گفت به هر دو طرف درگیر جنگ یمن یادآوری میکند که حمله به غیرنظامیان، نقض قوانین بینالمللی است.
مونا جول، نماینده کشور نروژ در سازمان ملل نیز که در حاضر ریاست دورهای شورای امنیت را برعهده دارد، روز جمعه با صدور بیانیهای این حملات را “غیرقابل قبول” خواند.
همچنین آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا نیز روز جمعه با همتای سعودی خود تلفنی گفتوگو کرد و خواستار پایان خشونتها شد.
به رغم هفت سال جنگ داخلی در یمن، همچنان برخی مهاجران از کشورهای آفریقایی به یمن میروند تا از طریق این کشور خود را به کشورهایی مانند عربستان یا دیگر کشورهای عربی حاشیه جنوبی خلیج فارس برسانند.
اما ترکی المالکی، سخنگوی نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان بعد از گذشت نزدیک به ۴۰ ساعت از این حمله گفت که گزارشها درباره دست داشتن این نیروها در این حمله “بیاساس” هستند.
در عین حال روشن نیست که از نظر نیروهای ائتلاف به رهبری عربستان، چه کسی این حملات را انجام داده است.
در حال حاضر برخی گزارشها حاکی است ارتش یمن که عبدربه منصور هادی، نخستوزیر این کشور وفادار است، در استان «صعده» در حال پیشروی است.
عبدربه منصور هادی از آغاز جنگ داخلی یمن در ریاض زندگی میکند و نیروهای وابسته به او نیز با حمایت مالی و تسلیحاتی عربستان با گروه حوثیها میجنگند.
این محل در استان «صعده» قرار دارد که از استانهای شمالی یمن و هم مرز با عربستان سعودی است.
هشت سازمان ارائهدهنده کمکهای بشردوستانه که در یمن فعال هستند، با صدور بیانیهای مشترک، وضعیت محل نگهداری مهاجران را بعد از بمباران «وحشتناک» توصیف کردهاند.
در این بیانیه تاکید شده که مهاجران بسیاری، از جمله زنان و کودکان، در این حمله کشته شدهاند.
این بیانیه میافزاید که ابعاد حمله به شکلی بوده که مراکز درمانی و بیمارستانهای اطراف این محل از پس مداوای مجروحان بر نمیآمدند.
احمد ماهات، رئیس دفتر سازمان پزشکان بدون مرز در یمن گفت که همچنان تعیین تعداد دقیق کشتهشدگان غیرممکن است.
سازمان پزشکان بدون مرز در برآوردهای اولیه گفته بود که تعداد کشتهشدگان بیش از ۸۰ نفر است. سازمان صلیب سرخ نیز تعداد کشتهشدگان را بیش از ۱۰۰ نفر اعلام کرده بود.
حملات اخیر موجب شد تا گروهی از شهروندان یمنی در شهر صنعا پایتخت یمن در کنترل گروه حوثیهاست در خیابان دست به تظاهرات بزنند.
روز شنبه این حملات با محکومیت جمهوری اسلامی ایران نیز روبهرو شدند.
سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران گفت که چنین حملاتی کار رسیدن به صلح را در یمن دشوار میکند.
ایران متهم است که از گروه حوثیها (انصارالله) که از سال ۲۰۱۴ در جنگ داخلی در تلاش است دولت را سرنگون کند، حمایت تسلیحاتی میکند.
همزمان تهران و ریاض مشغول مذاکراتی هستند که مساله یمن، یکی از موضوعات محل اختلاف دو کشور است.