به گزارش CNN فارسی، شواهد فزایندهای وجود دارند که نشان میدهند ولادیمیر پوتین ممکن است به یک بیماری جدی مبتلا باشد و تصمیم اخیر او صرفا ناشی از غرور یا تاثیرات انزوای ناشی از کووید نیست بلکه شرایط جسمانیاش او را به قمار فعلی علیه اوکراین کشانده است.
۱-ظاهر پوتین
رئیس جمهور روسیه اخیرا به طور قابل توجهی در اطراف صورت و گردن پف کرده به نظر میرسد.
این وضعیت ظاهری او به گمانه زنیهایی دامن زده که نشان میدهند او ممکن است تحت درمان با استروئیدها باشد. عوارض جانبی استروئیدها شامل افزایش خطر عفونت، مانند سرفه و سرماخوردگی، و «تغییرات در خلق و خو و رفتار» است. به گفته Macmillan Cancer Support «گاهی اوقات زمانی که استروئیدها در دوزهای بالاتر مصرف شوند، ممکن است باعث سردرگمی یا تغییر در تفکر شوند. این موضوع میتواند شامل داشتن افکار عجیب یا ترسناک باشد».
در نوامبر ۲۰۲۰ میلادی، پوتین در جریان دیداری با وزیر دارایی خود که از طریق تلویزیون نیز پخش شد دچار سرفه طولانی شده بود. این فیلم بعدا ویرایش شد و کرملین اعلام کرد که حال او کاملا کاملا خوب است.
به گفته «فیونا هیل» کارشناس ارشد سابق کاخ سفید در امور روسیه پوتین در حال حاضر «بسیار عالی به نظر نمیرسد».
هیل که بیش از یک بار با پوتین ملاقات کرده است میگوید: «او نسبتا پف کرده است. ما میدانیم که او از مشکلات کمر گلایه داشته است. حتی اگر بدتر از این نباشد ممکن است دوزهای بالایی از استروئیدها یا داروهای دیگر را مصرف کند. به نظر میرسد یک فوریت برای حمله به اوکراین وجود دارد که ممکن است ناشی از عوامل شخصی نیز باشد».
۲-میزهای بلند
افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند بیشتر در معرض خطر ابتلا به موارد شدید کرونا و سایر عفونتها هستند.این شامل کسانی میشود که داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی را مصرف میکنند. گمانه زنیهای زیادی در مورد اینکه چرا پوتین دست به چنین فاصلهگذاری اجتماعی شدیدی زده وجود دارد.
امانوئل مکرون مجبور شد در انتهای یک میز ۴ متری بنشیند. در طول یک دیدار تلویزیونی «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه نیز در آن سوی یک میز طولانی و غیرعادی نشسته بود.
در جلسهای که پوتین دستگاه امنیتی خود را تحقیر کرد مقامهای ارشد امنیتی او همگی مجبور شدند در آن سوی اتاقک غول پیکر مرمری بنشینند. موارد ابتلا به کووید اخیرا در روسیه افزایش یافتهاند، اما تلاشهای خارق العاده برای نگه داشتن پوتین در یک «حباب» به ماهها قبل بازمی گردد.
بسیاری از کسانی که به دیدار او رفتهاند از جمله رهبران تجاری، سیاستمداران و کارکنان، مجبور شدهاند بیش از دو هفته در هتلها قرنطینه شوند.
هم چنین، گزارشهایی مبنی بر وجود تونلی منتهی به دفتر وی وجود دارند که در آن مواد ضدعفونی کننده به روی بازدیدکنندگان پاشیده میشود. در همین حال، «جو بایدن» همتای امریکایی او که یک دهه از وی بزرگتر است با مشاورانش دور یک میز نسبتا کوچک جمع میشود و جلسه برگزار میکند.
پوتین ۶۹ساله میگوید که واکسن اسپوتنیک را تزریق کرده، اما فیلمبرداریای از این تزریق صورت نگرفته است. اقدامات افراطی او برای جلوگیری از ابتلا به ویروس در صورت داشتن یک بیماری زمینهای منطقی خواهد بود. با این وجود، او به طرز عجیبی چند هفته پیش با «بولسونارو» رئیسجمهور برزیل که واکسینه نشده دست داد و کنارش نشست.
۳-اطلاعات
«مارکو روبیو» سناتور جمهوری خواه در اواخر هفته زمانی که گفت «چیزی با پوتین بد پیش میرود» یک پیام را ارسال کرد. روبیو یک نظریهپرداز توطئه اینترنتی نیست. او جمهوری خواه ارشد در کمیته اطلاعات سنا است. به این ترتیب، او اطلاعات طبقهبندی شدهای را میبیند که نمیتواند در مورد آن صحبت کند.
با این وجود، او در مطرح کردن نکات آزاد است. روبیو گفته بود: «کاش میتوانستم مسائل بیشتری را به اشتراک بگذارم، اما در حال حاضر، میتوانم بگویم برای بسیاری کاملا واضح است که چیزی با پوتین اشتباه پیش میرود. او همیشه یک قاتل بوده است، اما مشکل او اکنون متفاوت و مهم است».
روبیو بعدا گفت که به نظر میرسد پوتین از مشکلات مرتبط با سلامت عصبی – فیزیولوژیکی رنج میبرد. او جزئیاتی در مورد آن چه که نظر او را اثبات کند ارائه نکرده است. اظهارنظرهای فزایندهای وجود دارند مبنی بر اینکه اگر ایالات متحده اطلاعاتی در مورد بیماری پوتین دارد باید آن را در اختیار جهان قرار دهد.
فرانسویها نیز مشکوک شدهاند. ارزیابی یک مقام فرانسوی پس از دیدار مکرون رئیس جمهوری فرانسه با پوتین پیش از جنگ اوکراین به نکتهای اشاره داشت.
به نقل از این مقام، پوتین مانند زمانی که مکرون دو سال پیش با او ملاقات کرد نبوده است. او سخت گیرتر و ایدئولوژیکتر بوده است. هم چنین، هنوز هیچ پاسخ قاطعی در مورد اینکه چرا پوتین در سال ۲۰۱۵ میلادی به مدت ۱۰ روز از دید عموم ناپدید شد وجود ندارد.
۴-دانشگاهیان روس مدعیاند پوتین به بیماری پارکینسون و سرطان مبتلا است
در نوامبر ۲۰۲۰ میلادی، از پروفسور «والری سولووی» مورخ سابق در انستیتوی روابط بین الملل دولتی مسکو نقل شد که احتمال دارد پوتین به بیماری پارکینسون و سرطان مبتلا شده باشد. او هم چنین اشاره کرد که پوتین ممکن است در سال ۲۰۲۱ به دلیل ترس از سلامتیاش استعفا دهد.
در آن زمان، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین گفت که این اظهارنظر «پوچ» است و «همه چیز برای رئیس جمهور خوب پیش میرود.»
پسکوف در پاسخ به این پرسش که آیا پوتین قصد کنارهگیری در آینده نزدیک را دارد گفته بود: «خیر».
پروفسور سولوی در سال ۲۰۱۹ از این موسسه استعفا داد و گفت که «فشار سیاسی» عامل کناره گیری او بود. او بعدا در تظاهرات مخالفان در مسکو بازداشت شد.
۵-جدول زمانی تسریع شده پوتین
پوتین در ماموریت خود برای بازگرداندن سرزمینهای از دست رفته روسیه دیدگاهی طولانی مدت داشته است.
او در سال ۲۰۰۸ میلادی، در حمایت از جمهوریهای خود خوانده اوستیای جنوبی و آبخازیا به گرجستان حمله کرد. شش سال پس از آن کریمه را ضمیمه خاک فدراسیون روسیه کرد.
بر اساس تغییراتی که در قانون اساسی روسیه در اوایل سال ۲۰۲۱ میلادی ایجاد شد او میتواند تا سال ۲۰۳۶ میلادی رئیس جمهور باقی بماند.
این به او زمان زیادی برای تصاحب تدریجی سرزمین را میدهد. به همین دلایل، بسیاری از ناظران پوتین از او انتظار داشتند که «تاکتیک سالامی» را اتخاذ کند و اوکراین را «تکه به تکه» در یک دوره زمانی مشخص هدف قرار دهد.
آنها متحیر شدهاند که چرا او چنین قماری را برای تصرف کل اوکراین، کشوری با ۴۴ میلیون نفر در یک حرکت با نیرویی که کارشناسان نظامی میگویند کافی نیست انجام میدهد.
این تصمیم تنها این ظن را تقویت میکند که شاید سلامتی او به خطر افتاده به این معنی است که وقتاش تمام شده است.