به گزارش CNN فارسي ، “دیمیتری پسکوف”، سخنگوی رسمی کرملین اعلام کرد که تلاشهای ایالات متحده برای خفه کردن روسیه از طریق اعمال تحریمها شدید، نتیجهای نداشته است و کارشناسان بین المللی، از جمله کارشناسان آمریکایی نیز به این مسئله اعتراف دارند.
دبیر مطبوعاتی رئیس جمهوری روسیه در مصاحبهای با خبرگزاری “نووستی” که صبح امروز پنجشنبه منتشر شده، گفت: “در این خصوص حتی میتوانید به کارشناسان بین المللی در این کشورها، از جمله در خود ایالات متحده مراجعه کنید که اکنون همگی معترفند که با این تلاشهای خفه کننده چیزی درست نمیشود.”
پسکوف همچنین گفت که در حال حاضر هیچ گفتگویی بین روسیه و آمریکا وجود ندارد و روابط دوجانبه بین کشورها در نقطه صفر است. سخنگوی کرملین روز گذشته یادآور شده بود که ارتباط روسیه و ایالات متحده ضروری است، ولی باید بر اساس اصول احترام متقابل باشد.
سناتور سرگئی تسکوف، عضو ارشد کمیته امور بین الملل شورای فدراسیون روسیه نیز معتقد است که اتحادیه اروپا و ایالات متحده تحریمهای ضدروسی را تنها در صورتی لغو خواهند کرد که وضعیت اجتماعی و اقتصادی روسیه بسیار دشوار شده باشد. به گفته وی، غرب تا آخرین لحظه سر لجاجت خواهد داشت، برای اینکه نمی تواند بپذیرد در این رویارویی بازنده است.
پیش از این، اولی آدیمو، معاون وزیر خزانه داری ایالات متحده، نسبت به استفاده بیش از حد از تحریمها علیه روسیه ابراز نگرانی کرده و درخصوص عواقب جانبی اقدامات محدودکننده در قالب تورم و تاثیر منفی آن بر اقتصاد کشورهای غربی، از جمله آمریکا، هشدار داده است.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در اواسط ماه مه گفته بود که این کشور با موفقیت با تحریمها کنار میآید و کسانی که این تحریمها را اعمال میکنند، باعث بروز یک بحران جهانی شدهاند. وی هشدار داد که «تداوم وسواس اعمال تحریمها» عواقبی را برای اتحادیه اروپا و کشورهای فقیر جهان به دنبال خواهد داشت.
این خبر بهروزرسانی میشود| در ادامه میتوانید تحولات مربوط به روز صد و سیزدهم جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
***
۱۵:۰۰- دستور بشار اسد برای آغاز روند به رسمیت شناختن استقلال دونتسک و لوهانسک
به گزارش کانال تلگرامی وزارت اطلاعات دونتسک، بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه به هیئت نمایندگی این جمهوری (دونتسک) وعده داده که به وزارت امور خارجه دستور خواهد داد تا فوراً تشریفات مربوط به مسئله به رسمیت شناختن دو جمهوری مردمی دونتسک و لوهانسک از سوی دمشق را آغاز کنند.
فیصل المقداد، وزیر امور خارجه جمهوری عربی سوریه نیز به مقامات دونتسک اطمینان داده که این وزارتخانه بلافاصله این روند را آغاز خواهد کرد.
دو منطقه خودخوانده دونتسک و لوهانسک در شرق اوکراین، در اواخر زمستان گذشته و قبل از آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین، اعلام استقلال کرده و از سوی مسکو نیز به رسمیت شناخته شدند.
۱۴:۵۲- زلنسکی دعوت برای شرکت در اجلاس جی۷ و سران ناتو را پذیرفت
ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین دعوتنامهها برای شرکت در نشستهای جی ۷ و ناتو در پایان ژوئن را پذیرفت. زلنسکی در روز چهارشنبه در توییتر نوشت: من با سپاس دعوت شرکا برای این نشستهای مهم بینالمللی را پذیرفتهام. اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان، زلنسکی را برای شرکت در اجلاس جی ۷ دعوت کرده است. دعوت برای شرکت در اجلاس سران ناتو هم از سوی ینز استولتنبرگ، دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) صورت گرفت.
زلنسکی در این باره چیزی نگفت که آیا پایتخت خود کی یف را برای شرکت در این نشست ها ترک خواهد کرد یا اینکه از طریق لینک ویدیویی به آن متصل خواهد شد.
۱۴:۴۵- سفر رئیس جمهور رومانی به کییف
“کلاوس یوهانیس”، رئیس جمهور رومانی هم روز پنجشنبه وارد کی یف شد. یوهانیس این خبر را از طریق توییتر اعلام کرد. وی به همراه اولاف شولتز صدراعظم، امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه و ماریو دراگی، نخست وزیر ایتالیا، می خواهد با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین دیدار کند. با توجه به حمله روسیه، او می خواست به این ترتیب همبستگی خود را با زلنسکی و مردم اوکراین اعلام کند. یوهانیس در توییتی نوشت: این تجاوز غیرقانونی روسیه باید پایان یابد.
۱۴:۴۱- تاکید فرانسه بر لزوم بازگردانده شدن تمامیت ارضی اوکراین
به گفته محافل دیپلماتیک، فرانسه بر لزوم پیروزی نظامی اوکراین در برابر روسیه تاکید دارد. یک دیپلمات فرانسوی در این باره گفت که چنین پیروزی باید تمامیت ارضی اوکراین را بازگرداند. این شامل کریمه است که در سال ۲۰۱۴ به روسیه ضمیمه شد. وی تاکید کرد که با این حال، این به ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین بستگی دارد که تعریف کند که یک پیروزی نظامی می تواند چگونه باشد.
۱۴:۳۵- هشدار هوایی در کییف هم زمان با ورود رهبران اروپایی
اندکی پس از ورود اولاف شولتز، صدراعظم آلمان به کی یف در روز پنجشنبه، یک هشدار هوایی در پایتخت اوکراین اعلام شد. این خبر را را یک خبرنگار خبرگزاری آلمان تایید کرد. امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه و ماریو دراگی نخست وزیر ایتالیا نیز به همراه شولتز وارد کی یف شدند.
۱۴:۲۷- درخواست مجدد اوکراین برای تحویل سلاحهای سنگین بیشتر هم زمان با سفر صدر اعظم آلمان به کی یف
آندری ملنیک، سفیر اوکراین در آلمان، از اولاف شولتز صدراعظم خواست که در سفر امروز به کی یف، وعده ارسال تسلیحات بیشتر را بدهد. ملنیک به راینیشه پست گفت: انتظار اصلی در کی یف این است که شولتز در نهایت برای ۸۸ تانک جنگی لئوپارد ۱ و ۱۰۰ خودروی جنگی پیاده نظام ماردر که گروه راین متال می تواند فوراً آنها را تحویل دهد، چراغ سبز نشان دهد. علاوه بر این، صدر اعظم آلمان باید سلاح های سنگین را از انبارهای ارتش آلمان آزاد کند.
وی تاکید کرد: هیچ چیز مانع این نیست که آلمان بخش قابل توجهی از ۸۰۰ تانک ترابری فوکس، ۳۲۵ تانک لئوپارد ۲ یا ۳۸۰ تانک ماردر را در اختیار ارتش اوکراین قرار دهد تا بتواند نیروهای روسی را درهم بشکند. در میان مدت، اوکراین همچنین برای دفاع از سواحل طولانی دریای سیاه و از بین بردن برتری روسیه در دریا به زیردریایی ها، ناوها، قایق های گشتی و قایق های رزمی آلمانی نیاز خواهد داشت. این همچنین آزادی کشتیرانی و امنیت غذایی را تضمین می کند.
۱۴:۰۹- درخواست آلمان برای تقویت نیروهای ناتو در لیتوانی
کریستین لامبرشت، وزیر دفاع فدرال آلمان حمایت از پیشنهاد آلمان برای ایجاد یک تیپ نیروهای رزمی چند ملیتی در مرز شرقی ناتو در لیتوانی را خواستار شد. این مقام آلمانی در حاشیه نشست وزرای دفاع ناتو در بروکسل بر لزوم یافتن متحدان دیگر برای مشارکت در این پروژه تاکید کرد.
آلمان آماده رهبری تیپ نیروهای رزمی در لیتوانی و شرکت در آن با تعداد چهار رقمی سرباز است. طبق برنامه ریزی های اولیه، قرار است تنها بخش هایی از این تیپ جدید نیروهای رزمی چند ملیتی در لیتوانی مستقر شوند. سایرین باید بتوانند در کشورهای تامین کننده نیرو در حالت آماده باش بمانند.
۱۳:۳۸- تاکید صدر اعظم آلمان بر تداوم حمایتها از اوکراین
اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان این مسئله را مهم دانست که سران دولت سه کشور بزرگ که در تأسیس جامعه اقتصادی اروپا نقش داشتند، به کی یف بروند و حمایت خود را از اوکراین و شهروندان این کشور در این شرایط بسیار خاص جنگی نشان دهند.
وی تاکید کرد: اما ما فقط نمیخواهیم همبستگی را نشان دهیم، بلکه میخواهیم اطمینان دهیم که کمکهایی که سازماندهی میکنیم در زمینه مالی، بشردوستانه و همچنین در مورد سلاحها، ادامه خواهد داشت.
صدر اعظم آلمان گفت که این کشورها به حمایت خود تا زمانی که برای مبارزه اوکراین برای استقلال ضروری باشد ادامه خواهند داد. وی در عین حال تصریح کرد که تحریم های اعمال شده علیه روسیه از اهمیت بالایی برخوردار است،زیرا آنها کمک می کنند تا اطمینان حاصل شود که روسیه از طرح خود دست بردارد و نیروهای خود را خارج کند؛ زیرا هدف این است.
۱۳:۱۹- درخواست وزیر اقتصاد آلمان از شهروندان برای صرفه جویی در مصرف انرژی
با توجه به کاهش عرضه گاز از روسیه، “رابرت هابک”، وزیر اقتصاد فدرال آلمان، در یک پیام ویدئویی خطاب به ملت آلمان گفت که وضعیت وخیم است.
هابک از همه به خاطر تمایلشان برای صرفه جویی در انرژی تشکر کرده و گفت: اکنون زمان انجام این کار است. هر کیلووات ساعت صرفه جویی به این وضعیت کمک می کند.
۱۲:۴۴- لیتوانی تسلیحات جدیدی به اوکراین داده است
اوکراین خودروهای زرهی از لیتوانی به عنوان کمک نظامی برای جنگ علیه روسیه دریافت کرده است. ارتش لیتوانی روز پنجشنبه در ویلنیوس اعلام کرد که با تحویل ناوهای M113، بسته کمکی به ارزش حدود ۱۵٫۵ میلیون یورو به اوکراین تکمیل شده است. این کشور عضواتحادیه اروپا و ناتو قبلاً هم ده وسیله نقلیه پاکسازی مین های خارج از جاده و ده کامیون به اوکراین ارائه کرده بود.
به گفته لیتوانی، از زمان حمله روسیه در پایان فوریه، این کشور کمک نظامی به ارزش حدود ۱۱۵ میلیون یورو به اوکراین ارائه کرده است. این تسلیحات شامل موشک های ضد هوایی استینگر، سلاح های ضد تانک و ضد هوایی و خمپاره بوده است.
۱۲:۲۵- رئیس دونتسک: امیدواریم جنگ تا پایان سال ۲۰۲۲ به پایان برسد
دنیس پوشیلین، رئیس جمهوری خودخوانده دونتسک امروز در حاشیه مجمع اقتصادی بین المللی سنپترزبورگ در جمع خبرنگاران در پاسخ به سئوالی درباره ارزیابی از وضعیت درگیریهای نظامی کنونی در اوکراین با این نظریه موافقت کرد که «عملیات نظامی ویژه روسیه برای محافظت از مردم غیرنظامی منطقه دونباس ممکن است تا پایان سال ۲۰۲۲ پایان یابد. من بسیار امیدوارم که چنین شود.»
به عقیده وی، نتیجه عملیات ویژه باید آزاد سازی “تمامی شهرهای دارای ساکنین روس تبار” در اوکراین، از جمله بندر اودسا باشد.
پوشیلین در خصوص آینده ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین یادآور شد که او به دلیل جنایات جنگی مرتکب شده علیه مردم منطقه دونباس باید در یک دادگاه بین المللی محاکمه شود.
رئیس جمهوری دونتسک همچنین ابراز عقیده کرد که اوکراین در آینده ممکن است به عنوان یک کشور مستقل دیگر وجود نداشته باشد.
روز گذشته دیمیتری مدویدوف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه نیز وجود اوکراین در نقشه جهان طی دو سال آینده را زیر سئوال برد.
۱۱:۵۲-سفیر آمریکا در ناتو: اوکراین دائماً درخواست سلاح بیشتری میکند
جولیان اسمیت، سفیر ایالات متحده در ناتو، صبح امروز، پنجشنبه، در کنفرانسی پیرامون امنیت جدید آمریکا در مرکز واشنگتن، اعتراف کرد که کشورهای غربی در تامین تسلیحات دولت اوکراین مشکل دارند، برای اینکه درخواستهای مقامات کییف تقریباً هر روزه شده و دائماً تغییر میکنند. به گفته وی، برخی از کشورها حتی در آستانه اتمام ذخایر تسلیحاتی خود قرار دارند.
این دیپلمات در پاسخ به این سئوال که آیا متحدان واشنگتن ذخایر تسلیحاتی کافی برای حمایت بیشتر از اوکراین دارند، گفت: «این یک روند دائما در حال تغییر است و دارای جزییات زیادی است.اول از همه، ما باید به فهرست دائماً در حال تغییر درخواستهایی که تقریباً روزانه از کییف ارسال میشود اشاره کنیم. ما جریانی از درخواستها را دریافت میکنیم، سپس به همراه متحدان خود تعیین میکنیم که کدام یک از آنها می توانند به این درخواستها پاسخ دهند و چه کسی حاضر است چه تسلیحاتی را ارائه دهد. و این روند هر روز دشوار و دشوارتر است، برای اینکه باز هم تقاضاها به سرعت رسیده و تنوع بیشتری دارد.»
سفیر آمریکا در ناتو توضیح داد: «به عنوان مثال، در ابتدا صحبت بیش از هر چیز، بر سر سیستمهای دفاع هوایی بود و به مرور زمان موضوع به کمبود مهمات و سیستم توپخانه سوق پیدا کرد. پس از آن دورهای بود که به دلایل واضح تا حد زیادی توجه خود را بر روی تجهیزات دفاع از ساحل متمرکز کردیم و اکنون نیزدر حال بررسی موضوع خودروهای زرهی هستیم.»
اسمیت افزود: «بعضی کشورها هر چه سلاح داشتند، دادهاند و چندین کشور اروپایی به تدریج شروع به ابراز نگرانی میکنند، چرا که ذخایر تسلیحاتی آنها در حال اتمام است.»
به گفته وی، به همین دلیل، برخی کشورها حتی تصمیم گرفتهاند که به ارائه کمکهای مالی به اوکراین روی آورند.
۱۱:۳۰- سفر رهبران سه کشور اروپایی به کییف
امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه، اولاف شولتز صدراعظم آلمان و ماریو دراگی نخست وزیر ایتالیا برای دیدار با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین با قطار به کییف سفر کردند.
کرملین: آمریکا با ارسال تسلیحات نظامی به اوکراین، تنها درگیریها را طولانی میکند
دیمیتری پسکوف، سخنگوی دفتر ریاست جمهوری روسیه در مصاحبهای با خبرگزاری “نووستی” که صبح امروز پنجشنبه منتشر شده، اعلام کرد که ایالات متحده از طریق ارسال تسلیحات نظامی به اوکراین، تنها درگیریهای نظامی در این کشور را طولانی میکند.
سخنگوی کرملین توضیح داد: «ایالات متحده تنها باعث افزایش مشکلات اوکراین و به درازا کشیده شدن درگیریها شده است. دولت جو بایدن با ادامه ارسال سلاح، این دوره بد و دشوار را تنها برای اوکراین و برای مردم این کشور طولانی میکند.»
طبق اظهارات مقامات آمریکایی، در مجموع، از زمان حمله نظامی روسیه به اوکراین در ماه فوریه (اسفند ماه)، واشنگتن حدود ۵٫۶ میلیارد دلار به کییف کمک نظامی کرده است و همچنان قصد دارد به کمکهای نظامی خود به اوکراین ادامه دهد.
توصیه آمریکا به اوکراین: به طور مستقل درباره مذاکرات با روسیه تصمیم بگیرید
جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی آمریکا روز چهارشنبه در واکنش به سخنان امانوئل ماکرون، تاکید کرد که اوکراین باید به طور مستقل در خصوص مسائل مربوط به مذاکرات با روسیه تصمیم گیری کند و در این زمینه، مواضع دولت جو بایدن، تغییر قابل توجهی نکرده است.
کربی شب گذشته، در جریان یک کنفرانس خبری گفت: «از نظر مواضع پرزیدنت بایدن، باید بگویم که هیچ چیز تغییر نکرده است: هر مسئلهای که مربوط به اوکراین باشد، نمیتواند بدون مشارکت خود آنها تصمیم گیری شود. اوکراین یک کشور مستقل است و رئیس جمهور ولادیمیر زلنسکی رهبر منتخب مردم آن است و او باید تعیین کند که درگیریهای کنونی در این کشور چگونه به پایان برسد، چه چیزی را یک پیروزی دانسته و چگونه به این نتیجه دست یابد.»
این مقام کاخ سفید بدین ترتیب به اظهارات روز گذشته امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه واکنش نشان داد، که ابراز عقیده کرده بود، کییف باید بعد از برقراری آتشبس، به مذاکره با مسکو بپردازد. رهبر فرانسه همچنین به نمایندگی از اروپا آمادگی خود برای اقدام به عنوان ضامن امنیت اوکراین را اعلام کرد.
کاخ سفید: ایالات متحده از عدم حمایت نظامی چین از روسیه اطمینان دارد
جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی آمریکا شب گذشته، چهارشنبه اعلام کرد که کاخ سفید هیچ نشانهای از حمایت نظامی خاصی از سوی جمهوری خلق چین از روسیه در جریان جنگ علیه اوکراین ندیده است.
مقامات واشنگتن پیش از این نیز ارائه هرگونه کمک از سوی چین به روسیه در رابطه با عملیات ویژه برای حفاظت از دونباس را رد کرده بود. کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید چندی پیش گفت که ایالات متحده هیچ اطلاعاتی در خصوص حمایت مادی یا نظامی پکن از مسکو ندارد. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا نیز یادآور شده بود که دولت ایالات متحده کمک قابل توجهی از طرف چین به ارتش روسیه نمیبیند.
آمریکا در طول جنگ ۵٫۶ میلیارد دلار کمک نظامی به اوکراین داده است
جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی آمریکا در جریان یک نشست مطبوعاتی به خبرنگاران گفت که از زمان حمله نظامی روسیه به اوکراین در اواخر ماه فوریه (۵ اسفند ماه)، ایالات متحده تقریباً ۵٫۶ میلیارد دلار به کییف کمک نظامی کرده است. به گفته این مقام کاخ سفید، واشنگتن قصد دارد به تخصیص بستههای جدید کمک نظامی به اوکراین “به طور منظم” ادامه دهد.
جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده نیز روز چهارشنبه در جریان گفتگوی تلفنی خود با ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، ارائه بسته کمک نظامی جدیدی به ارزش یک میلیارد دلار به اوکراین را اعلام کرد.
طبق اطلاعات خبرگزاری رویترز، این بسته شامل موشکهای ضدکشتی، هویتزر و گلولههای لازم برای آنها، تجهیزات نوری و قطعات یدکی خواهد بود. علاوه بر این، واشنگتن قصد دارد ۲۲۵ میلیون دلار اضافی برای ارائه کمک انسان دوستانه به مردم اوکراین اختصاص دهد.
زلنسکی خواستار ورود اوکراین و سه کشور دیگر به اتحادیه اروپا شد
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین روز چهارشنبه پس از گفتگو با نخست وزیران آلبانی، مونته نگرو و مقدونیه شمالی در کییف اعلام کرد که این کشورها در مسیر همگرایی اروپایی رقیب هم نیستند، بلکه مکمل و ارتقا دهنده توانمندیهای یکدیگر هستند. به عقیده وی، اوکراین، آلبانی، مونته نگرو و مقدونیه شمالی باید عضو اتحادیه اروپا شوند.
زلنسکی افزود: خوشبختانه، آلبانی، مونته نگرو و مقدونیه شمالی از اعطای وضعیت نامزدی اتحادیه اروپا به اوکراین حمایت میکنند. وی همچنین از نخست وزیران آلبانی و مونته نگرو به خاطر سفرشان به اوکراین و مذاکرات سازنده تشکر کرد. نخست وزیر مقدونیه شمالی نیز از طریق کنفرانس ویدئویی در این گفتگوها شرکت داشت.
رئیس جمهوری اوکراین همچنین روز چهارشنبه، در یک سخنرانی آنلاین برای نمایندگان پارلمان جمهوری چک از رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواست تا روند اعطای وضعیت نامزدی اتحادیه اروپا را به این کشور را تسریع بخشند. وی از سیاستمداران چک خواست تا در این زمینه فعال باشند.
دو نظامی سابق آمریکایی در نزدیکی خارکوف به اسارت نظامیان روسی درآمدند
روزنامه تلگراف (The Telegraph) صبح امروز گزارش داد که دو نظامی سابق آمریکایی که در طرف نیروهای مسلح اوکراین میجنگیدند، در جریان درگیریهای در نزدیکی شهر خارکوف توسط نیروهای نظامیان روسی به اسارت گرفته شدند.
طبق اطلاعات این نشریه، نظامیان اسیر شده” الکساندر درایوک- ۳۹ ساله و اندی هیون- ۲۷ ساله هستند که به عنوان داوطلب برای جنگ در کنار نیروهای مسلح اوکراین به این کشور رفته بودند. مشخص شده که این مزدوران آمریکایی هفته گذشته در جریان درگیری در نزدیکی شهر خارکوف اسیر شدند.
هفته گذشته دادگاه عالی جمهوری مردمی دونتسک دو مزدور خارجی انگلیسی – آیدن آسلین و شان پینر و سعدون براهیم، شهروند مراکشی که طرف اوکراین و علیه روسیه میجنگیدند را به اتهام جنایت جنگی علیه مردم این منطقه به اعدام محکوم کرد.
پنتاگون: روزانه حدود ۱۰۰ سرباز اوکراینی جان خود را از دست میدهند
ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ایالات متحده، پس از نشستی در بروکسل با گروه تماس ایجاد شده توسط کشورهای غربی برای ارائه کمک نظامی به کییف، در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که طبق اطلاعات پنتاگون، روزانه حدود ۱۰۰ سرباز اوکراینی جان خود را در جنگ با روسیه از دست میدهند. به گفته این مقام نظامی، حدود ۱۰۰ تا ۳۰۰ نیروی نظامی اوکراینی نیز به دلیل جراحات میدان نبرد را ترک میکنند.
وی افزود: در رسانهها گزارشهایی میبینیم که اوکراین روزانه ۱۰۰کشته و ۱۰۰ الی ۳۰۰زخمی را از دست میدهد. من می گویم که این به برآورد ما بسیار نزدیک است. ژنرال میلی افزود که او ارزیابی واقعی از آنچه در اوکراین در حال وقوع است ارائه نخواهد کرد.
رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ایالات متحده همچنین اعلام کرد که سامانههای موشکی پرتاب چندگانه آمریکایی (HIMARS) تا پایان ماه جاری میلادی به اوکراین منتقل خواهند شد. به گفته وی، مهمات و خدمه مورد نیاز برای کار با این تجهیزات نیز به این کشور فرستاده میشوند.
پنتاگون قصد ندارد عرضه تسلیحات به اوکراین را کاهش دهد
لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا روز چهارشنبه در نشست گروه تماس در بروکسل اعلام کرد که ایالات متحده و متحدانش نباید ارسال تسلیحات نظامی به اوکراین را قطع کنند.
آستین گفت: «من شخصاً از کمکهای امنیتی قابل توجهی که این گروه قبلا به اوکراین ارائه کرده است سپاسگزارم، ولی ما نمیتوانیم این اقدام را کاهش دهیم.»
به گفته رئیس پنتاگون، متحدان باید تلاش بیشتری برای تضمین امنیت اوکراین انجام دهند. وزیر دفاع به عنوان یکی از ابزارهای مورد نظر برای این منظور، سیستمهای موشک پرتاب چندگانه (HIMARS) را نام برد که توسط ایالات متحده به این کشور عرضه شده است. آستین یادآور شد که بیش از ۴۵ متحد و شریک ایالات متحده در طول جنگ به اوکراین کمک نظامی کردهاند.
نشست گروه تماس در زمینه ارسال تسلیحات نظامی به اوکراین روز چهارشنبه و پیش از آغاز نشست جدید وزرای دفاع ناتو که در ۱۵ تا ۱۶ ژوئن (۲۵ و ۲۶ خرداد ماه) در بروکسل برگزار میشود، برگزار شد.
دستور لندن به کییف برای آزادی مزدوران انگلیسی محکوم شده در دونتسک
آندری کلین، سفیر روسیه در انگلیس در گفتگو با شبکه تلویزیونی راسیا- ۲۴ اعلام کرد که لندن به مقامات کییف دستور داده تا برای آزادی مزدوران بریتانیایی – شان پینر و آیدن آسلین که در منطقه دونتسک به اعدام محکوم شدهاند، اقدام کند.
سفیر گفت: «اکنون باید ببینیم که مقامات اوکراینی چگونه با این موضوع برخورد خواهند کرد.» به گفته این دیپلمات، مقامات لندن در این خصوص با روسیه هیچ تماسی نگرفتند.
روز گذشته دیمیتری پسکوف، دبیر مطبوعاتی رئیس جمهوری روسیه نیز یادآور شد که لندن در خصوص مجازات اعدام برای دو شهروند انگلیسی در منطقه دونتسک، به مسکو هیچ اعتراضی نکرده و خواستار کمک برای آزادی این افراد نشده است.
سفیر روسیه: اتحادیه اروپا به سطح یک بلوک نظامی کمکی تنزل یافته است
ولادیمیر چیژوف، نماینده دائم فدراسیون روسیه در مقر اتحادیه اروپا روز چهارشنبه در مصاحبه با خبرگزاری تاس در حاشیه مجمع اقتصادی سن پترزبورگ یادآور شد که جوزپ بورل، رئیس دستگاه دیپلماسی اروپایی، درباره روسیه حرفهای بیهوده زیادی زده است، در حالی که اتحادیه اروپا خود را تا سطح یک بلوک نظامی کمکی تنزل داده است.
به گفته این دیپلمات، اتحادیه اروپا بطور رسمی تجارت تسلیحاتی نداشته و به اوکراین سلاح ارسال نمیکند، ولی دائماً کشورهای شرکت کننده در این اتحادیه را به انجام این کار تشویق کرده است. بدین ترتیب در حال حاضر اتحادیه اروپا از یک سازمان اقتصادی با مولفه سیاسی، به یک “بلوک نظامی کمکی” برای پیشبرد اهداف ناتو تبدیل شده است.
وی همچنین یادآور شد که سرویسهای اطلاعاتی غربی سعی دارند با دیپلماتهای روسی تماس گرفته و آنها را علیه کشور خود ترغیب کنند، ولی همه این تلاشها ناموفق هستند.
پیش از این، آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در ایالات متحده نیز از فعال شدن مأموران اف.بی.آی برای برقراری تماس با دیپلماتها و شهروندان روسی در آمریکا خبر داده بود.
مذاکرات تلفنی پوتین با روسای جمهوری آفریقای جنوبی و چین
دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین اعلام کرد که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه روز چهارشنبه با “سیریل رامافوسا” رئیس جمهوری آفریقای جنوبی تلفنی گفتگو داشت. سران دو کشور به بررسی روند اوضاع کنونی در اوکراین و همچنین موضوع تحویل محصولات کشاورزی و کود از روسیه به کشورهای آفریقایی پرداختند.
در این گزارش آمده است: «در جریان این مکالمه تلفنی، مسائل امنیت غذایی، از جمله عرضه محصولات کشاورزی و کودهای شیمیایی روسیه به قاره آفریقا، به ویژه آفریقای جنوبی، بطور مفصل مورد بررسی قرار گرفت. علاوه بر این، رهبران دو کشور در خصوص وضعیت اوکراین نیز تبادل نظر کردند.»
یادآوری شد که دو طرف توافق کردند که تماسهای شخصی خود را حفظ کنند.
پیش از این مشخص شد که کشورهای آفریقا نمیخواهند به تحریم ها علیه روسیه بپیوندد، زیرا آنها یکی از بزرگترین واردکنندگان مواد غذایی از روسیه و منابع انرژی روسیه هستند.
طبق اطلاعات کرملین، ولادیمیر پوتین و شی جینپینگ، روسای جمهوری روسیه و چین در تماسی تلفنی درباره طیف گستردهای از موضوعات مربوط به دستور کار روابط دوجانبه و همچنین مسائل مهم بینالمللی تبادل نظر کردند.
رئیس جمهوری روسیه ارزیابی اصولی خود درباره وضعیت اوکراین و وظایفی مورد نظر در جریان عملیات ویژه نظامی برای حفاظت از دونباس را برای همتای چینی خود تشریح کرد و شی جین پینگ نیز به نوبه خود به مشروعیت اقدامات روسیه برای دفاع از منافع ملی خود را مورد تاکید قرار داد.
کرملین تاکید کرد که این گفتگوها بطور مرسوم در جوی بسیار گرم و دوستانه صورت گرفت.