علی شریفی زارچی، سرپرست مرکز مدیریت آمار و فناوری اطلاعات در گزارشی تجمیعی و تحلیلی میزان بستری و فوتی کرونا بعد از تزریق واکسن را به وزیر بهداشت ارائه و در مورد افزایش مرگ و میر افرادی که واکسینه شده اند هشدار داده است.
به گزارش«ایران اینترنشنال»، آمار مرگ افرادی که واکسن زدهاند بهویژه شهروندان بالای ۶۰ سال، دهها برابر استاندارد جهانی است و افراد فوتشده که بعد از دریافت دُز اول به کرونا مبتلا شدند بیشتر بین ۷۰ و ۸۰ سال سن داشتند.
در این آمار اطلاعات میزان بستری و فوتی کرونا پس از تزریق دُز اول، میزان بستری و فوتی کرونا بلافاصله پس از تزریق دُز دوم، بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا ۲ هفته بعد از تزریق دُز دوم واکسن اعلام شده است.
در گزارش منتشر شده از مرکز مدیریت آمار و فناوری آمده است: «افرادی که تاریخ شروع بستری آنها حداقل دو هفته پس از دریافت نوبت دوم واکسن بوده است و واکسینه شدند ، فوت شدهاند.»
این گزارش در ادامه میگوید: «طبق مطالعات بین المللی ادعا میشود احتمال تشدید بیماری و مرگ افراد دو هفته پس از دریافت نوبت دوم واکسن (Breakthrough Deaths) بسیار ناچیز است.»
این گزارش نتیجهگیری میکند در دیگر کشورها، تعداد افرادی که بعد از هر دو دُز واکسن به کرونا مبتلا شده و جان باختهاند در هر یک میلیون، ۱۰ نفر و در ایران در هر یک میلیون، ۷۵۳ نفر است.
همچنین دادههای این بررسی نشان میدهد «فاصلهبندی نامنظم بین دُزهای اول و دوم و بیتوجهی به نوع واکسن استفاده شده درباره افراد، عامل افزایش مرگ است.»
بر اساس این گزارش در بین کسانی که بعد از دریافت دُز دوم و بعد از دو هفته، به کرونا مبتلا و بستری شدند، حدود ۲۵۰۰ تن فوت کردهاند که از بین این تعداد تست کرونای ۵۴۲ شهروند منفی بوده است.
این مرکز به وزارت بهداشت هشدار میدهد بهدلیل دقیق نبودن تستهای کرونا و فوت شدن شهروندانی خارج از بیمارستان، احتمالا تعداد افرادی که بعد از دریافت هر دو دُز واکسن به کرونا مبتلا و فوت شدهاند بیشتر از این آمار است.
مرکز آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت به وزیر این وزارتخانه توصیه کرده کارایی برندها و نوع واکسنها مورد بررسی قرار گیرد زیرا مدت زمان سپریشده بین دو دُز واکسن برای هر برند متفاوت است.