به گزارش CNN فارسی در شبانه روز منتهی به ۱۹ بهمن، مرگ ۱۱۴ بیمار و ابتلای ۳۸هزار و ۷۵۷ نفر دیگر به کرونا در ایران ثبت شده است. این آمار رسمی وزارت بهداشت است با این تاکید که دو هزار و ۷۴۴ نفر از مبتلاشدگان بستری هستند.

این دومین روز متوالی است که نرخ مرگ و میر کرونایی در ایران پس از حدود دو ماه، سه رقمی اعلام می‌شود. یک هفته قبل رقم رسمی جان‌باختگان ۳۰ نفر بود.

در حال حاضر ۱۲۰ شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۵۳ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۱۶۷ شهرستان در وضعیت زرد و ۸ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند. تا سه هفته قبل هیچ شهری در ایران قرمز معرفی نمی‌شد.

ستاد ملی مقابله با کرونا پیوسته هشدار می‌دهد که پیک ششم کرونا در راه است، اما تصاویر منتشره از رفت و آمد در میدان‌ها، بازارها و مراکز خرید و تردد مردم نشان می‌دهد که پروتکل‌ها در بهترین حالت در سطح استفاده از ماسک رعایت می‌شوند. خیابان‌ها شلوغ هستند  و فاصله اجتماعی به خصوص در ایستگاه‌های پرازدحام بی‌آرتی و مترو رعایت نمی‌شود.

این در حالی است که استقبال شهروندان از دوز سوم واکسن ناچیز بوده است.

بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت ایران گفته که ۷۰درصد بستری شدگان مبتلا به اومیکرون، کسانی هستند که واکسن نزده‌اند. او اذعان کرده که تنها ۳۰درصد شهروندان دوز سوم (یادآور) را تزریق کرده‌اند.

عین‌اللهی والدین را نیز برای واکسیناسیون کودکان ۵ تا ۱۲ ساله فراخوانده و گفته که تا ۱۸ بهمن، تنها ۶۰۰ کودک از این گروه سنی واکسینه شده‌اند.

برای دوز سوم، از واکسن‌های سینوفارم و پاستوکووک استفاده می‌شود. کودکان در گروه یاد شده نیز همین دو نوع واکسن را دریافت می‌کنند. بی‌اعتمادی شهروندان به کارایی و اعتبار این واکسن‌ها به خصوص پاستوکووک، می‌تواند از عوامل استقبال اندک آنها باشد.

کلینیک‌های تنفسی و بیمارستان‌های صحرایی

در این میان، معاون درمانی وزارت بهداشت از دستورالعمل “آمادگی درمان سویه اومیکرون” به مراکز تابعه دانشگاه‌های علوم پزشکی خبر داده است.

سعید کریمی گفته که مسئولان بیمارستان‌های تحت پوشش موظف شده‌اند ظرفیت‌های درمانی را تکمیل کرده و برای تفکیک بیماران سرپایی و بستری با تاکید بر گروه‌های سنی زیر ۱۴ سال چاره‌‌اندیشی کنند.

راه‌اندازی کلینیک‌های تنفسی از جمله تدابیر ضرور در این دستورالعمل است.

او افزوده که اگر ضریب اشغال بیش از ۵۰درصد تخت‌های بستری عادی و بیش از ۶۰درصد تخت‌های ویژه، افزایش یابد، پذیرش بیماران الکتیو با تایید و هماهنگی مقامات درمانی لغو خواهد شد.

هم‌چنین مقرر شده که ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺕ ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ ﺿﺮﯾﺐ ﺍﺷﻐﺎﻝ ﺑﯿﺶ ﺍﺯ ۸۰ ﺩﺭﺻﺪ ﺗﺨﺖ ﻫﺎﯼ ﺑﺴﺘﺮﯼ ﻭﯾﮋﻩ ﻭ ﻋﺎﺩﯼ ﺗﻮﺳﻂ ﺑﯿﻤﺎﺭﺍﻥ ﮐرونایی، ﺍﺯ ﺳﺎﻟﻦ‌ﻫﺎ ﻭ ﺍﻣﺎﮐﻦ ﻭﺭﺯﺷﯽ ﺩﺭ ﺟﻮﺍﺭ ﺑﯿﻤﺎﺭﺳﺘﺎﻥ‌ها استفاده شود.

مجموع جان‌باختگان کرونا ۱۳۳هزار و ۴۸ نفر اعلام می‌شود. شواهد میدانی در آرامستان‌ها و مقایسه آمارهای پزشکی قانونی در سال‌های گذشته اما نشان می‌دهد که رقم واقعی می‌تواند دو الی دو برابر و نیم آمار رسمی باشد.

دیدگاهتان را بنویسید