به گزارش CNN فارسی سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت خارجه ایران، در یک نشست خبری در تهران گفته است “اگر ایالات متحده به توافقاتی که از قبل هم انجام داده بود، پایبند باشد این موضوع انسانی در کمترین زمان قابل حل است.”

سخنگوی وزارت خارجه ایران گفته کشورش هیچ پیش شرطی را از آغاز مذاکرات نپذیرفته است.

ایران پیش از این اعلام کرده بود که در جریان شش دور اول مذاکرات وین برای احیا توافق برجام هم توافقات اولیه‌ای برای تبادل زندانیان ایران و آمریکا انجام شده بود اما به دلیل مخالفت ایالات متحده با آزادسازی بخشی از دارایی‌های مسدود شده همزمان با تبادل زندانیان، توافق عملی نشد.

هدف از احیای توافق هسته ای رفع تحریم های ایالات متحده در برابر اعمال مجدد محدودیت بر برنامه اتمی ایران است.

رابرت مالی شب گذشته گفته بود “برای ما تصور بازگشت به توافق هسته‌ای در حالی که چهار آمریکایی بی‌گناه در بازداشت هستند سخت خواهد بود”.

بری روزن دیپلمات پیشین آمریکایی که در سال ۱۳۵۸ به مدت ۴۴۴ روز در ایران گروگان گرفته شده بود از هفته پیش با درخواست آزادی زندانیان دوتابعیتی ایرانی-آمریکایی در برابر هتل محل مذاکرات اتمی دست به اعتصاب غذا زده بود.

آقای روزن پس از دیداری با رابرت مالی اعلام کرده است که پس از ۵ روز به اعتصاب غذای خود پایان می‌دهد اما این کارزار ادامه خواهد داشت.

آقای مالی هم در توییتی با استقبال از پایان اعتصاب غذای دیپلمات های پیشین کشورش در تهران نوشته است: “با تحسن از اعتصاب غذا و تحسین تلاش‌های قهرمانانه او برای آزادی همه افراد خارجی و دوتابعیتی که غیرقانونی در ایران بازداشت اند. ما کاملا روی این بحران متمرکز هستیم”.

نزار زکا شهروند لبنانی ساکن آمریکا هم که در جریان دعوت دولت ایران به تهران سفر کرده بود و چهار سال به زندان افتاد هم به این اعتصاب پیوسته است.

سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه ایران درباره وضعیت جاری در مذاکرات اتمی بین ایران و قدرت های جهانی که ایالات متحده به طور غیرمستقیم در آن حضور دارد گفته است: “آنچه که اکنون در وین مشاهده می‌کنیم این است که پیشرفت گفت‌وگو ها در مسیر درستی قرار دارد”.

آقای خطیب زاده گفته “موفقیت بزرگ این است که بسیاری از ایده‌های ایران تبدیل به کلمات شده است از جمله در حوزه تضامین”.

منظور از تضمین، یافتن روشی است که جمهوری اسلامی ایران متقاعد به رفع عملی تحریم ها و پایبند ماندن دولت های ایالات متحده به آن شود.

دولت جو بایدن گفته است که در صورت احیای توافق برجام، این دولت به آن وفادار خواهد ماند اما نمی تواند درباره سایر دولت های احتمالی بعد از خود تضمینی به ایران بدهد.

مذاکرات در دولت ابراهیم رئیسی پس از وقفه ای ۵ ماهه، از اوایل آذر نزدیک به دو ماه پیش از سرگرفته شده است.

آیت الله علی خامنه ای در آخرین دیدار با هیات دولت حسن روحانی رئیس جمهور پیشین ایران گفته بود که توافقات صورت گرفته در آن دولت برای احیای توافق برجام غیرقابل قبول است.

دولت های اروپایی و آمریکایی می گویند پیشرفت هایی در مذاکره با ایران به دست آمده اما از سرعت “کند” آن ابراز ناخرسندی می کنند.

دیدگاهتان را بنویسید