به گزارش CNN فارسی نخستین جلسه دادگاه جمشید شارمهد زندانی دوتابعیتی ۶۶ ساله و مدیر گروه «تندر» که سال گذشته در دبی ربوده شد، یکشنبه ۱۷ بهمن در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران آغاز شد.
به گزارش رسانههای ایران، ریاست این دادگاه بر عهده قاضی صلواتی است که دو سال پیش، آمریکا او را به دلیل سرکوب معترضان و قضاوت «در دادرسی غیرعادلانه در دادگاههای نمایشی» تحریم کرد.
خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضاییه، اتهام «بمبگذاری در حسینیه سیدالشهدای شیراز و قصد انفجار سد سیوند شیراز» را به شارمهد نسبت داده، و خبرگزاری صداوسیما نیز اتهام او را «افساد فی الارض از طریق طراحی و هدایت اقدامات تروریستی و بمبگذاری» اعلام کرده که بر اساس قوانین جمهوری اسلامی، چنین اتهاماتی معمولا مجازات اعدام را در پی دارد.
اما غزال، دختر جمشید شارمهد، با تاکید بر روند مبهم این دادرسی و در انزوا قرار گرفتن پدرش، تاکید کرده که هنوز محتوای پرونده علیه پدرش برای وکلا و خانوادهاش مشخص نیست.
غزال شارمهد که در آمریکا زندگی میکند، پیش از برگزاری دادگاه در گفتوگو با یک شبکه تلویزیونی گفت جمهوری اسلامی پدرش را ۵۵۵ روز در زندان انفرادی نگه داشته و شش ماه است که هیچ تماسی با خانوادهاش نداشته است.
غزال شارمهد ادامه داد درحالی دادگاه پدرش برگزار میشود که وکیل تسخیری او هنوز پروندهاش را نخوانده و برای این کار طلب ۲۵۰ هزار دلار پول کرده است.
پیشتر دختر این زندانی سیاسی با تاکید بر تابعیت آلمانی پدرش از دولت آلمان خواسته بود که برای آزادی این زندانی سیاسی تلاش کند.
او همچنین «اعترافات اجباری» پدرش را که پس از دستگیری از سوی رسانههای ایران منتشر شد، رد کرده است.
آغاز محاکمه جمشید شارمهد در حالی است که چند روز پیش، رسانههای ایران از بازداشت یک عضو «برجسته» گروه تندر که به اسم «ماسماتوس» شناخته میشود، خبر دادند.
بر اساس گزارش این رسانهها، این فرد یک ماه قبل از سوی وزارت اطلاعات بازداشت و به دست داشتن در ترور مسعود علیمحمدی، از عوامل برنامه اتمی جمهوری اسلامی متهم شده است.
جمشید شارمند در ۱۴ سالگی ایران را به مقصد آلمان ترک کرد و از سال ۲۰۰۳ ساکن کالیفرنیا در آمریکا شد.
وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ۱۱ مرداد سال گذشته اعلام کرد که جمشید شارمهد را بازداشت کرده و سپس تصاویری از او با چشمان بسته از تلویزیون جمهوری اسلامی پخش شد.
دادگاه شارمهد چند روز پس از برگزاری نخستین جلسه دادگاه فرج الله کعب ملقب به حبیب اسیود از رهبران جنبش «حرکت النضال» آغاز شده که او نیز در خارج از ایران ربوده و به اتهامهای مشابه متهم شده است.
جمهوری اسلامی متهم است در موارد متعددی مخالفان خود در خارج از کشور را به کشورهایی کشانده که بتواند در آنجا آنها را برباید یا بکشد.
پیشتر روحالله زم یک زندانی سیاسی دیگر که در خارج از ایران ربوده شده بود، با اتهامهای سیاسی محاکمه و اعدام شد.