به گزارش CNN فارسی رضوان حکيمزاده معاون آموزش ابتدايي وزارت آموزش و پرورش در واکنش به ممنوعيت مدارس از دادن پرونده و کارنامه تحصيلي دانش آموزان به مادران و ارسال يک سري پيامک به برخي از مادران به اين منظور که ضرورت دارد براي دريافت کارنامه يا پرونده تحصيلي دانش آموز، صرفا پدر دانش آموز به مدرسه مراجعه کند، توضيح داد: در ابتدا بايد درباره اين مورد به خصوص تحقيق شود. زيرا به طور طبيعي والدين که براي ثبت نام دانش آموزان اقدام ميکنند، ميتوانند براي پيگيري امور فرزندان خود که از جمله آنها گرفتن کارنامه يا پرونده تحصيلي است، به مدرسه مراجعه کنند.
معاون آموزش ابتدايي وزارت آموزش و پرورش در خصوص ارائه کارنامه يا پرونده تحصيلي به پدر يا مادري که حضانت فرزند را به عهده دارد، گفت: در شرايطي که پدر و مادر از هم جدا ميشوند، اگر انحصارا حضانت فرزند در اختيار پدر باشد، طبيعتا اين موضوع شرايط خاص خودش را دارد.
حکيمزاده با اشاره به اينکه لزومي ندارد در شرايط عادي صرفا پدر به مدرسه مراجعه کند، بيان کرد: در شرايط عادي چنين اتفاقي نميافتد. يعني به گونهاي نيست که کارنامه صرفا به پدر داده شود. در حال حاضر و در وضعيت طبيعي خانوادههاي دانش آموزان يعني چه پدر و چه مادر به راحتي به مدرسه مراجعه کرده و کارنامهها را دريافت ميکنند.
وي در واکنش به اينکه براي برخي مادرها پيامکي مبني بر ارائه کارنامه صرفا به پدر ارسال شده است، گفت: اين مورد که به مادر پيامک ارسال شده که پدر بايد براي دريافت کارنامه مراجعه کند، احتمالا يک مورد خاص بوده که بايد در جايگاه خود مورد بررسي قرار بگيرد و من تا جزئيات امر را ندانم، نميتوانم اظهار نظر قطعي داشته باشم.
حکيم زاده خاطرنشان کرد: به طور کلي براي خانوادههايي که مشکلي ندارند و والدين از هم جدا نشدهاند، هيچ فرقي بين پدر و مادر براي انجام کارهاي دانش آموز از جمله گرفتن کارنامه وجود ندارد. اين مورد را حتي ميتوانيد از خيلي خانوادهها سوال کنيد و ببينيد مشکلي در اين زمينه تاکنون وجود نداشتهاست.
معاون آموزش ابتدايي وزارت آموزش و پرورش تاکيد کرد: هر يک از پدر و مادرها ميتوانند براي پيگيري امور تحصيلي فرزند خود به مدرسه مراجعه کنند.
عباس سلطانيان، مديرکل دفتر متوسطه نظري آموزش و پرورش نيز در واکنش به اين موضوع اظهار داشت: در بسياري از مدارس روال به اين صورت است که پدر و مادرها نسبت به دريافت کارنامه فرزند خود اقدام ميکنند و مدير مدرسه با شناختي که نسبت به خانواده دارد و ميداند که با هم زندگي ميکنند و مسالهاي ندارند، پرونده يا کارنامه را به آنها تحويل ميدهد.
مدير کل دفتر متوسطه نظري آموزش و پرورش اظهار داشت: احتمال خيلي زياد در مواقعي که مشکلي ايجاد شده يا منجر به جدايي شده است و حضانت دانش آموز در اختيار مادر قرار گرفته باشد، پرونده را به او ميدهند. در غير اينصورت در حالت عادي روال مدارس به اين شکل که است که کارنامه به پدر يا مادر ارائه ميشود.
به گزارش همشهري آنلاين، اظهارات و توضيحات دو تن از مسئولان آموزش و پرورش مبني بر اينکه کارنامه دانشآموز فقط در شرايطي به مادر ارائه نميشود که پدر و مادر با هم مسالهاي داشته باشند يا از هم جدا شده باشند، که سالهاست اين مسأله وجود دارد و موجب اعتراض و انتقاد مادران شده است. بسياري از آنها ميگويند که هيچ مشکلي با همسران خود ندارند اما هنگام مراجعه به مدرسه، پرونده فرزندشان به آنها تحويل داده نميشود و از آنها خواسته ميشود که فقط پدر دانشآموز ميتواند براي گرفتن پرونده مراجعه کند.