به گزارش CNN فارسی، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین در بیانیه‌ای که روز چهارشنبه ۲۴ اوت (دوم شهریور) به مناسبت سالگرد استقلال کشورش از شوروی سابق در سال ۱۹۹۱ منتشر کرد، وعده داد اوکراین همه مناطق تحت اشغال روسیه از جمله کریمه و دونباس را بازپس خواهد گرفت. او گفت که تا آخرین نفس برای آزادی کشورش مبارزه خواهد کرد.

زلنسکی در یک کلیپ ویدیویی که در میدان استقلال و بلوار معروف کی‌یف ضبط شده بود  و در آن تانک‌های تخریب شده و سایر ادوات جنگی روسیه دیده می‌شدند، گفت سربازان روس برای یک رژه نظامی آمده بودند. او مقاومت شش ماهه مردمش و سربازان این کشور را ستود و افزود استقلال تنها هدف آنها بوده است.

او تصریح کرد: «برای ما اوکراین یعنی تمام اوکراین که دونباس، کریمه و تمام مناطق جزو آن هستند.»

اوکراین ۳۱ سال پیش در ۲۴ اوت ۱۹۹۱ پس از کودتای نافرجام علیه میخائیل گورباچف استقلال خود را اعلام کرد. استقلالی که ولادیمیر پوتین، رهبر روسیه آن را به رسمیت نمی‌شناسد و شش ماه پیش برای بازگرداندن این کشور به زیر سلطه روسیه دستور حمله را صادر کرد.

در این جنگ شش ماهه میلیون‌ها اوکراینی آواره و ده‌ها شهر این کشور توسط ارتش روسیه بمباران شدند.

شش ماه پیش، روسیه جنگ تجاوزکارانه خود را علیه اوکراین با انتظار یک پیروزی برق‌آسا و سریع آغاز کرده بود اما این حمله به یک جنگ فرسایشی تبدیل شده و از راه حل سیاسی خبری نیست. حال اوکراینی‌ها و مردم جهان می‌پرسند این جنگ چه زمانی به پایان خواهد رسید؟

جنگ تا کی می‌تواند طول بکشد؟

هر دو طرف به شدت از ادامه این جنگ رنج می‌برند و تعداد کشته‌ها نیز به طور پیوسته در حال افزایش است اما هیچ‌یک از طرفین حاضر به تسلیم نیست.

اوکراینی‌ها برای استقلال خود به عنوان یک ملت می‌جنگند و پوتین می‌خواهد به این “خطای تاریخی” پایان دهد.

کنستانتین کالاچف، کارشناس علوم سیاسی  در مسکو می‌گوید تحت چنین شرایطی هیچ‌کس نمی‌تواند برنده شود و جنگ می‌تواند سال‌ها طول بکشد. این کارشناس بر این باور است که شرایط برای اوکراین که اقتصاد آن ممکن است در دراز مدت سقوط کند، دشوار شده است.

ماری دومولن از اندیشکده اروپایی ECFR می‌گوید حمایت متحدان غربی از اوکراین می‌تواند به طولانی شدن جنگ کمک کند و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه نیز می‌تواند شهر بندری اودسا را فتح کند تا دسترسی اوکراین به دریای سیاه را به طور کامل قطع کند.

اما ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین هم می‌تواند موفقیت‌های تاکتیکی بیشتری را با ضد حمله کسب کند، مانند غرق شدن رزمناو روسی “ماسکوا” در آوریل ۲۰۲۲.

به گفته دومولن “موفقیت‌های تاکتیکی” می‌تواند انگیزه بیشتری برای اوکراینی‌ها ایجاد کند و در عین حال تقاضا برای کمک بیشتر از سوی متحدان اروپایی را نیز می‌تواند توجیه کند.

دیدگاهتان را بنویسید