به گزارش CNN فارسی ، وزارت دادگستری آمریکا روز سهشنبه ۱۶ آذر (۷ دسامبر) با صدور بیانیهای از مصادره محمولههای تسلیحاتی سپاه پاسداران ایران و محمولههای نفتی این کشور خبر داد.
بر اساس این بیانیه، سپاه پاسداران این تسلیحات را برای حوثیهای یمن ارسال کرده بوده و نیروی دریایی آمریکا آنها را در نوامبر ۲۰۱۹ و فوریه ۲۰۲۰ در دریای عرب توقیف کرده اما حکم نهایی مصادره بعدا صادر شده است.
شورشیان حوثی شیعه یمن که از سوی جمهوری اسلامی حمایت میشوند، از سال ۲۰۱۵ با دولت یمن که از طرف جامعه جهانی به رسمیت شناخته شده و از حمایت ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی برخوردار است، در جنگ هستند.
در بیانیه وزارت دادگستری آمریکا آمده است، محمولههای تسلیحاتی سپاه پاسداران از جمله شامل ۱۷۱ موشک زمین به هوا، هشت موشک ضد تانک هدایت شونده و هواپیماهای بدون سرنشین بوده است.
دولت آمریکا در فروردین ماه ۲۰۱۹ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را در لیست گروههای تروریستی قرار داد و از این طریق امکان تازه ای برای اعمال تحریمهای بیشتر علیه جمهوری اسلامی یافت.
دارایی ایران برای قربانیان تروریسم
در ادامه بیانیه وزارت دادگستری آمریکا از مصادره چهار محموله نفتی ایران به ونزئلا به میزان یک میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه نیز خبر داده شده است.
به گفته مقامات آمریکایی چهار نفتکش که با پرچمهای خارجی نفت ایران را انتقال میدادند به اتهام نقض تحریمهای واشنگتن علیه جمهوری اسلامی توقیف و مصادره شدند.
طبق بیانیه وزارت داگستری، محمولههای نفتی با حکم دادگاه فروخته شده و مبلغ حاصله که ۲۶ میلیون و ۶۸۱ دلار است به حساب قربانیان تروریسم دولتی واریز خواهد شد.
ایالات متحده در سال ۲۰۱۵ صندوقی برای حمایت و پرداخت غرامت به قربانیان تروریسم دولتی تاسیس کرد. وزارت دادگستری آمریکا گفته است، درآمد حاصل از فروش محمولههای مصادره شده به طور کامل و یا بخشی از آن به حساب این صندوق واریز میشود.
متیو اولسن، دستیار دادستان کل در امور امنیت ملی آمریکا، این اقدام کشورش را “ضربه سختی به حکومت ایران و شبکههای جنایتکار حامی سپاه پاسداران” دانسته است.
وزارت دادگستری در بیانیه خود تاکید کرده است که به استفاده از تمام ابزارهای موجود برای مقابله با تهدیدات ناشی از سازمان های تروریستی و همه کسانی که به دنبال آسیب رساندن به آمریکا و متحدانش هستند، ادامه خواهد داد.
جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با مصادر محمولههای تسلیحاتی و نفتی خود تا کنون واکنشی نشان نداده است.