به گزارش CNN فارسی ، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی پس از بازگشت از تهران، روز چهارشنبه ۲۴ نوامبر در نشست مجازی شورای حکام آژانس بینالمللی متشکل از نمایندگان ۳۵ کشور شرکت کرد. او در بیانیهای در رابطه با سفرش به تهران گفت ۲۳ نوامبر (۲ آذر) دیدارهایی با معاون ریاستجمهوری و محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران داشته است.
گروسی با اشاره به گزارشهایی که آژانس اخیرا منتشر کرده است افزود: «بهرغم تمام تلاشهای من در چارچوب مذاکراتی همهجانبه و تلاش برای حل پرسشهای تاکنون بیپاسخ نظارتی که در دو گزارش پیشین با جزئیات شرح داده شدهاند، این مذاکرات هیچ نتیجهای در بر نداشتهاند.»
با این حال گروسی مذاکرات تهران را “حرفهای” خواند و از اصل برقرار بودن تماس با مقامهای ایران ابراز خشنودی کرد.
او افزود به تلاشهایش برای رسیدن به یک توافق با ایران تا جایی که به وظایفش به عنوان مدیرکل آژانس بینالمللی مربوط میشود، ادامه خواهد داد.
نزدیک شدن به نقطه عدم شناخت از فعالیت هستهای ایران
مدیرکل آژانس گفت که برای رسیدن به یک توافق و نصب دوربینهای نظارتی جدید در تأسیساتی که در ماه ژوئن قربانی خرابکاری شدند، زمان دارد از دست میرود.
گروسی پس از نشست شورای حکام آژانس در کنفرانس مطبوعاتی شرکت کرد و گفت آژانس مدتهاست که به دوربینهای نظارتی مجتمع هستهای کرج “تسا” دسترسی ندارد و این دوربینها از سوی ایران برچیده شدهاند. او افزود آژانس به نقطهای نزدیک میشود که او به عنوان مدیرکل آژانس بینالمللی دیگر نمیتواند تداوم شناخت از فعالیتهای هستهای ایران را تضمن کند.
تکذیب درز اطلاعات محرمانه از سوی آژانس
مقامات جمهوری اسلامی بارها آژانس بینالمللی انرژی اتمی را متهم کردهاند که اطلاعات محرمانه فعالیت هستهای را به بیرون درز داده است. مدیرکل آژانس این ادعاها را بی اساس خوانده و آن را تکذیب کرد.
بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران پیشتر در اظهاراتی ادعا کرده بود که آژانس اطلاعات محرمانه تهران را منتشر کرده و آن را در اختیار دیگران گذاشته است. علیاکبر صالحی، رئیس وقت سازمان انرژی اتمی ایران نیز آژانس را به “درز اطلاعات محرمانه” متهم کرده بود.
رافائل گروسی روز چهارشنبه، ۲۴ نوامبر (۳ آذر) در پی بازگشت از ایران، در مصاحبهای طولانی با تلویزیون انگلیسیزبان دولتی ایران “پرستیوی” در برابر طرح ادعای درز اطلاعات محرمانه از سوی آژانس توسط مجری برنامه گفت: «چگونه میتوانید فکر کنید یک سازمان جهانی اطلاعات محرمانه را افشا کند؟ این سازمان نه تنها از ایران بلکه از ۱۷۳ کشور اطلاعات محرمانه دریافت میکند و هزاران نقطه از جهان را زیر نظارت خود دارد.»
گروسی تأکید کرد که تمام اطلاعات و اسناد محرمانه در این آژانس در قالب یک سازوکار بسیار حرفهای محافظت میشود.
گروسی تصریح کرد که آژانس مسئول افشاگریهای خارج از این سازمان نیست، گفت: «اگر به فرض عدهای اطلاعاتی را درز میکنند، کنترل این مسئله از توانایی آژانس خارج است.»
او با رد اتهام “عملکرد سیاسی آژانس علیه ایران” گفت، “بهطور قطع” آژانس هیچ موضع سیاسیای در قبال ایران اتخاذ نکرده است و تحریمها مسئلهای است سیاسی که باید میان ایران و آمریکا حل شود و آژانس نمیتواند در این زمینه دخالت کند.